חיילי הפחת"ק, פלוגת החשיפה והתקיפה של גדוד 13 בגולני, לוחמים לסירוגין בתוך רצועת עזה מתחילת התמרון הקרקעי של צה"ל. הפחת"ק, כמו גדוד 13 כולו, ספגה אבדות רבות ב-7 באוקטובר כשבפלוגה שהייתה במוצב ארז נפלו 8 לוחמים. "היינו צריכים לרוץ מלוויה ללוויה", סיפרה אחת מאימהות הלוחמים.
לאור הנסיבות, הורי הלוחמים הפכו למשפחה אחת גדולה. הם פתחו קבוצת וואטסאפ, בתוכה בלט כבר מתחילת המלחמה אחד מהם, יגאל אולנסקי שמו, שקיבל בעברו דרגות ייצוג כרב-סרן - אך שוחרר ממילואים ועלה מחדש על מדים ב-7 באוקטובר. רונית מור, אם ללוחם בגדוד 13, סיפרה: "כרעם ביום בהיר יגאל נכנס - המושיע. הוא היה האלוהים של הפחת"ק - הוביל, שינע, דאג לכביסות וסיגריות".
בזמן שיתר ההורים בפלוגה בדאגה מתמדת לבנים שנלחמים בעזה, יגאל הפך לאיש הקשר מול המפקדים וגם ריכז אצלו את איסוף כספי ההורים לטובת השלמת ציודים חסרים ומצילי חיים יחד עם תרומות שהגיעו מהארץ ומחו"ל. אילנית ברנס, אם ללוחם בגדוד 13, שיתפה שהכול צריך לעבור דרכו, וסיגל אילת אדרי, גם היא אם ללוחם בגדוד, הוסיפה כי הוא ניהל 6 או 7 חשבונות פייבוקס לבדו.
ב-12 בדצמבר, הגדוד חווה היתקלות קשה בשוג'אעייה. 6 לוחמים של גולני נופלים בקרב הזה - בהם מפקד הגדוד, סגן אלוף תומר גרינברג ז"ל. בין מספידיו היה זה גם יגאל אולנסקי, וההורים הסיקו מכך שהיה קרוב אליו - מה שיצר ביטחון ותלות אף גדולה יותר משהייתה. זאת, למרות שיגאל ותומר ז"ל הכירו רק 10 ימים לתוך המלחמה, כשהמג"ד היה רוב הזמן בעזה. רונית המשיכה וסיפרה מה אמר יגאל להורים באותה תקופת הזמן: "כל ההורים היו כמו מריונטות - 'תדאגו שכסף ייכנס ואני אדאג להכול'".
סיגל שיתפה שקיבלה טלפון מאימא של חייל בודד בפלוגה, שסיפרה לה שיש 172 אלף ש"ח בקרן של תורמים מקנדה - ושיגאל ביקש שהקרן הזאת תעבור אליו. עוד הוסיפה כי אותה האם סיפרה לה שבמקביל, הייתה תרומה מארה"ב של ציוד שהיא לא יודעת אם הם נתרם לחיילים. סיגל התחילה לחשוד בנקודה זו שמשהו לא תקין.
יגאל אולנסקי גם פנה לשגיא, הורה ללוחם בגדוד, מילואימניק בעצמו ומפונה מקיבוץ מצובה - וביקש ממנו עזרה בתרומות. שגיא שיתף עם חדשות 12: "יגאל קיבל ממני אישית עשרת אלפים ש"ח שהועברו לחשבון הפרטי שלו. לאחר מכן, השגתי עוד ששת אלפים ש"ח מתורם נוסף. כעבור יום, הוא בא ואמר לי: 'אנחנו צריכים עוד כסף לסיגריות לפלוגה' - וקיבל 3,000 ש"ח נוספים".
מתוך יותר מ-20 אלף שקלים שהעביר שגיא לחשבונו של יגאל כתחנת מעבר, הגיעו בהמשך לקופת ההורים הכללית רק 7,000 שקלים. ההורים שכבר התחילו לדרוש תשובות לא קיבלו מענה להיכן הכסף עד היום. סיגל שיתפה: "סמכתי ונתתי בו אמון כמו עוד רבים מההורים. ביום שהבנתי שהוא לא הבן-אדם המדהים שחשבתי שהוא - הרגשתי שמתמוטט עליי עולמי".
רונית החליטה להתקשר ליגאל, כביכול בתמימות, לבקש עזרה לבן של חברה, גם הוא לוחם בעזה. היא הבינה ממנו שהוא מחזיק בציוד רב, אך לא האמינה לכך והחליטה לשלוח לביתו את בנה הלוחם ובעלה - שהגיעו עם מצלמה נסתרת. "הסתבר שיש שם מחסן ציוד שהוא שומר אצלו בבית", סיפרה. "אתה מבקש מהורים תרומות ובעצם מוכר את זה לבן שלי ב-300 שקל - מה נסגר?".
יגאל המשיך לבצע עוד ועוד שיחות עם התורמים בחו"ל כדי להשיג את הכסף הגדול. הוא גם ניסה את מזלו ושלח לעמותת גולני חשבוניות מס על מתנות שרכש עבור הלוחמים בעזה במימון ההורים, כדי לגרוף מהעוקץ גם החזר - אך בעמותה סירבו לבקשתו. "הוא עשה קופה על חשבון החיילים שלנו - ועל חשבון הגדוד שהתרסק", אמרה רונית בכאב.
ההורים, יחד עם הגדוד, הגישו תלונות במצ"ח ובמשטרה. שוטרי תחנת כפר קאסם וחוקרי מצ"ח פשטו על ביתו של יגאל בשרון ומצאו חלק מהציוד ששמר במקום להביאם ללוחמים. לפני מספר חודשים, חשפנו את הפרשה אודות מעשיו במהדורה המרכזית. אך אולנסקי, במקום לענות להאשמות הקשות, מיהר להוציא צו מניעה לפרסום.
שופטת בית משפט השלום, לימור חלד-רון, התירה את פרסום שמו בשם זכות הציבור לדעת. אולנסקי ערער לבית המשפט המחוזי וניצח, אך אז, שופט בית המשפט העליון, ח'אלד כבוב, הפך את ההחלטה וקבע בפסיקה עקרונית המתבססת על חופש העיתונות כי יש להתיר את פרסום שמו.
כשהגענו לבית המשפט העליון כדי לפגוש אותו, הוא נכח בחברת עורכי דינו. הצענו לאולנסקי לשבת ולהציג את הנתונים בצורה מסודרת. הוא בהתחלה הסכים, אך בעצת עורכי דינו חזר בו. אולנסקי טען שיש לו הסברים - אך סירב להציג אותם בפנינו.
אם כך, תשובות או הבהרות פשוטות לא קיבלנו, אלא רק ניסיון ידוע ומוכר לגלגל את האשמה על כולם - גם עלינו, רק לא על עצמו. חשוב לציין כי בנו של אולנסקי לא ידע דבר ומזה כמה חודשים לא נמצא עם הפלוגה בלחימה בעזה בנסיבות אחרות שלא קשורות למעשיו של אביו.
תגובת עורכי הדין ציון אמיר וניר לזר, באי כוחו של יגאל אולנסקי: מרשנו התגייס למילואים מתוך תחושת שליחות עליונה לסייע במאמץ המלחמתי, וגם אסף תרומות וציודים ליחידה הצבאית של בנו. בניגוד לנטען בכתבה, אלה הועברו ללוחמים ולא נשה בהם שימוש אישי. מרשנו דוחה בשאט נפש את הטענות, שמקורן בעלילת שווא, ורק משום שההליך מצוי בחקירה, הוא נמנע מלפרט על כך. עוד יתברר כי הוא ראוי לשבחים על התנהולותו.
תגובת דובר צה"ל: מדובר בקצין בדרגת רב-סרן שאינו משרת יותר במילואים ואינו מיועד לקידום.
תגובת משטרת ישראל: עם קבלת תלטונה בדבר חשד להונאה בקבלה תרומות כסף וציוד שיועד ליילי צה"ל מאזרחים בארץ ובחו"ל, נפתחה חקירה ובמהלכה ביצענו פעולות רבות, הכוללות גם גביית עדויות והוצאת צווים שונים. החקירה נמשכת ומתנהגלת בהתאם לזמינות חלק מהמעורבים, הנמצאים בלחימה או בחו"ל.