במסגרת חקירת פרשת 1000, קבלת המתנות וטובות ההנאה - בדקו החוקרים את ציר נתניהו ובין דודו נתן מיליקובסקי, שהעניק לו סיגרים ומתנות שונות. החוקרים בדקו את טיב הקשר ביניהם: האם מדובר בקשר משפחתי או קשר עסקי. אז גילו החוקרים את עסקיהם המשותפים – בעלות על מפעל לייצור מרכיבים לתעשיית הפלדה ומאוחר יותר שותפות עסקית עם "גראף-טק", תאגיד בינלאומי שמספק מרכיבי פלדה בין היתר לטיסנקרופ – יצרנית הצוללות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הערב (ראשון) פורסם במהדורה המרכזית כי גם חוקרי המשטרה וגם בפרקליטות ידעו על האחזקות של נתניהו בעסקי הפלדה, עוד לפני שנפתחה חקירת תיק הצוללות. גורם בכיר במערכת אכיפת החוק אמר לחדשות "ידענו הכל", אך הוא הוסיף כי הקשרים הללו לא נחקרו בזמן אמת, כשתיק 3000 העמיק. כעת, כשהדברים נחשפו בהודעה שהוציאה ועדת ההיתרים לפני שלושה שבועות, הפרקליטות הודיעה שהיא "לומדת את הנושא". נושא שכאמור היה מוכר לה, עוד בזמן אמת.
זה נכון ששתי הפרשיות 1000 ו-3000 נחקרו על ידי יחידות שנות, אבל אם עולה מידע ביחידה אחת, הוא "צף למעלה" לצמרת אגף החקירות והפרקליטות שראתה את התמונה הכוללת, כך שלא ברור איך לא נעשה הקשר בזמן אמת.
ממפלגת הליכוד נמסר בתגובה: "ראש הממשלה היה משקיע לא פעיל בחברה, חלקו בה היה מזערי והוא לא היה מעורב בעסקיה או בניהולה בשום דרך. ראש הממשלה מכר את מניותיו ב-2010 ולא ידע על קשר בין החברה לכל חברה אחרת".
בכנס תומכי מפלגת "כחול לבן" בחיפה, נאם הערב יו"ר המפלגה, בני גנץ, והתייחס לפרשת הצוללות. "דווח שנתניהו הרוויח 16 מיליון שקלים מעסקת הצוללות, כראש הממשלה - לא נתפס ואני מקווה שלא נכון". גנץ המשיך ותקף: "אבל ראש ממשלה שיש נגדו שלושה כתבי אישום שעושה לביתו על חשבון הביטחון שלנו, זה דבר לא סביר אני מקווה שלא נכון אבל אני קורא ליועץ המשפטי לממשלה להקים ועידת חקירה ממלכתית לחקר פרשיית השחיתות הגדולה ביותר בישראל. לצערי נתניהו איבד את הדרך".