פרסום ראשון: במשטרה ימליצו לסגור או לגנוז את התיק בפרשת השופטת לשעבר הילה גרסטל. חוקרי היחידה למאבק בפשיעה כלכלית צפויים להעבירו לפרקליטות בצירוף האמירה כי לא התגבשה תשתית ראייתית להגשת כתבי אישום, ולכן מומלץ לסגור אותו בהיעדר אשמה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החשד שנחקר בפרשה היה הצעת שוחד שהעביר לגרסטל היועץ האסטרטגי אלי קמיר מניר חפץ, אז יועץ התקשורת של ראש הממשלה, שעיקרה מינוי לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה בתמורה להבטחה לסגור את תיק המעונות נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו.
לאחרונה זומנה השופטת בדימוס לעדות נוספת בפרשה, וגורמים הבקיאים בפרשה מגדירים את עדותה "דרמטית". עדותה האחרונה של השופטת גרסטל מעקרת כמעט לחלוטין את הטענות שיוחסו לה
בשעתו ואשר עמדו בבסיס החקירה.
בעדות ניקתה גרסטל את קמיר מאשמה, באומרה כי "אמנם קראתי בזמנו לדברים שנאמרו לי 'הצעה קרימינלית', אך לא התכוונתי להיבט הפלילי". לדבריה, היא אינה מומחית לפלילים והדגישה: "היו דיבורים ערטילאיים אך לא קונקרטים, לבטח לא במובן של שוחד: לא היה דיבור על מינוי תמורת זיכוי".
בפברואר האחרון מסרה נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות עדות פתוחה במשטרה בעניין הדברים ששמעה בזמן אמת על ההצעה, שזכתה לכינוי "פרשת 1270". בהודעה מטעמה נכתב אז כי "בשל מיעוט הפרטים והסיפור המעורפל שאותו בחרה גרסטל לספר לה, לא היה בידי הנשיאה חיות בסיס כלשהו לנקיטת כל צעד מצידה". בהודעה שהופצה בתיאום המשטרה ובהסכמתה, נכתב כי חיות אישרה בפני החוקרים כי גרסטל סיפרה לה בדיעבד על ההצעה של ניר חפץ, יועץ התקשורת ואיש אמונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
לדברי חיות, גרסטל סיפרה לה על ההצעה לאחר שמועמדותה לתפקיד כבר לא הייתה רלוונטית "כי מישהו הקרוב לראש הממשלה דיבר עם ידיד שלה בעת שהייתה מועמדת וביקש לברר איתו מה תהיה עמדתה לגבי חקירות אשת ראש הממשלה". עוד צוין בהודעה: "גרסטל הביעה בפני הנשיאה חיות זעזוע מהאירוע, אך היא הוסיפה כי לא תוכל לפרט מעבר לכך ולא תוכל לספר לה מי האנשים שבהם מדובר.
הבקשה לעדות של הנשיאה חיות הגיעה באישור היועץ המשפטי, המפקח על הליך החקירה. גרסטל עצמה העידה בפברואר כי סיפרה על "ההצעה המושחתת" לדבריה, לחברתה הקרובה חיות, שכיהנה באותה התקופה כשופטת בבית המשפט העליון. כבר לאחר העדות פנתה המשטרה ללשכת הנשיאה באישור היועץ, בניסיון לברר למה לא גרסטל ולא חיות דיווחו בזמן אמת למשטרה על ההצעה, וכפי שפורסם במהדורה המרכזית השתיים הסבירו כי לא חשבו בזמן אמת שהיה היבט פלילי להצעה.
מאחורי הקלעים של ההצעה לגרסטל
אלי קמיר, עיתונאי שהפך להיות יועץ תקשורת מוכר וחברה הקרוב של השופטת גרסטל, נפגש עם אנשים רבים כדי לקדם את מועמדותה לתפקיד. בין היתר, נפגש גם עם יועץ התקשורת של ראש הממשלה - ניר חפץ. חפץ ענה לקמיר כי ישנם מועמדים נוספים, אך אם השופטת גרסטל תיטיב עם שרה נתניהו במשפטה, "אולי יהיה על מה לדבר". קמיר הגיע מיד לאחר מכן לשופטת גרסטל וסיפר לה על דבר ההצעה. בעת ההיא גרסטל לא ראתה בהצעה של חפץ כאירוע פלילי המצדיק תלונה ליועץ המשפטי לממשלה או למשטרה. היא נפגשה עם חברתה, השופטת, והיום נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות וסיפרה לה את הסיפור. הנשיאה חשבה אז גם היא - כי לא מדובר באירוע פלילי המצדיק חקירה.
אדם נוסף המעורב בפרשה הוא האלוף במילואים, ומי שמשמש כיום כיו"ר דירקטוריון חברת חשמל, יפתח רון טל - חברה הקרוב של השופטת גרסטל. רון טל קיבל הצעה להתמנות למפכ"ל המשטרה ואמר שיסכים לקבל את התפקיד רק בתנאי שחברתו - השופטת גרסטל - תמונה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה. על פי הדיווח - נתניהו לא הסכים להצעה.
מטעמו של ראש הממשלה נמסר אז בתגובה כי "ניר חפץ מעולם לא הציע את ההצעה ההזויה הזאת בפני ראש הממשלה ורעייתו, הוא מעולם לא נתבקש על ידם להציע הצעה כזאת, ואיננו מאמינים שחפץ אפילו העלה דבר כזה על דעתו. תכף יאשימו את הזוג נתניהו גם ברצח ארלוזורוב".