יוצאי אתיופיה שילמו שוחד לנציגי ממשלה על מנת לעלות את יקיריהם ארצה? זה לפחות מה שטוענים היום (רביעי) כמה מבני העדה, שהגישו תלונה במשטרה בעניין ופנו ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה שיכיר בהם כחושפי שחיתויות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בעדותם, שפורטה לראשונה בפני עו"ד אייל פלטק, הם אף מסרו שם של עובד בסוכנות היהודית שמעורב לכאורה בפרשה החמורה - כך נודע לראשונה לחדשות 2 Online. בעקבות העדות, החל פרקליט המדינה, שי ניצן, בהליך בדיקת הטענות.
"הנני מעורב בעלייתם ארצה של שארית יהודי אתיופיה, ובמסגרת מעורבותי זו, נחשפתי לסיפורים אישיים עצובים על שחיתות שלטונית בכל הקשור לעלייה זו", כתב עו"ד פלטק במכתב ליועץ המשפטי לממשלה. "שחיתות שלטונית זו באה לידי ביטוי בין השאר בתשלום כספים לנציגים רשמיים של מדינת ישראל בישראל ובאתיופיה וזאת על מנת לזרז עלייתם ארצה של יהודים אלו".
לדבריו של עו"ד פלטק, יוצאי אתיופיה שנאלצו או נדרשו לשלם את הכספים על מנת להעלות את קרוביהם ארצה, מעוניינים לספר את סיפורם העצוב ולחשוף את הפרשיות הללו. "אנשים אלו כמובן עלולים להסתכן באישום של מתן שוחד ולמצוא עצמם מואשמים באישום פלילי", הוסיף במכתבו.
"שחיתות חוצת גבולות"
"על מנת לחשוף סיפורים קשים אלו ולשכנע את האנשים שנאלצו לשלם להיחשף ולהעיד בנושא, צריך להעניק להם הגנה וחסינות מכל אישום פלילי עתידי", טוען עורך הדין פלטק. "אם תינתן הגנה, יהיה קל יותר לחשוף את הסיפורים הללו", הבהיר.
לדבריו, הפרשה הזו מגלמת בתוכה שחיתות חוצת גבולות: "מדובר בשחיתות על ידי עובדים במערכת הממסדית ועצימת עיניים של בכירים במערכת השלטונית. אני מצפה מהפרקליטות לשתף פעולה באופן מלא כדי להגיע לחקר האמת וכי חקירה מסועפת ורגישה שכזאת תיחקר על ידי יחידת להב 433".
בלשכת היועץ המשפטי לממשלה ציינו כי הם העבירו את הנושא לבדיקת פרקליט המדינה. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "הפניה אכן התקבלה בלשכת פרקליט המדינה, ותטופל כמקובל".
מהסוכנות היהודית נמסר בתגובה: "לא ידוע לנו על כל תלונה במשטרה נגד מי מעובדי הסוכנות. היה ותגיע לידינו פניה מהמשטרה, נבדוק את התלונה, ככל שתהיה כזו, ביסודיות ובשקיפות".