גניבת קטנוע בתוך חצי דקה: הרוכבים באזור תל אביב הפכו באחרונה לקורבנות, כשהקטנוע שברשותם נגנב בתהליך פשוט למדי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
נ' המתגורר בכפר במרכז הארץ, הפך את גניבת הקטנועים לקריירה. הוא מוכר למשטרה, נחשב ליעד ותיק של השוטרים ולגנב הקטנועים מספר 1 בתל אביב. "אתה יורד עם קסדה, בלי פחד, כאילו זה שלך, מתניע, וממשיך כרגיל. אין סיבה להילחץ, זה כולה שלושים שניות, אפילו פחות".
מאז תחילת חודש הרמדאן נרשמה עלייה דרמטית בגניבת הקטנועים. ישראל הקלה בהנפקת אישורי המעבר מהרשות הפלסטינית ויש כאלו שמנצלים את המחסום הפתוח כדי לגנוב בישראל ולמכור בשטחים את הסחורה.
"זו עלייה של עשרות אחוזים בגניבות - בעיקר בחודשים האחרונים" הסביר נצ"מ שמעון לביא, מפקד מרחב דן במשטרת מחוז תל אביב. "מדובר בעיקר בכנופיות של תושבי שטחים עם מעורבות לא מעטה של ערביי מזרח ירושלים"
התנעה חשמלית - או העמסה על רכב
בקהילת הגנבים מוכרות שתי אסכולות: אלה שיודעים לבצע התנעה חשמלית בלי מפתח, ואלה שמגיעים עם רכב גדול ופשוט מעמיסים אותו עליו. בשטחים קטנוע גנוב נמכר בכאלף שקלים ליחידה. אבל, לפני שהקטנוע מועבר לשטחים, הגנבים מחפשים את קורבן הגניבה ומציעים לו דיל, הקטנוע שלו הקורבן בחזרה - תמורת סכום כסף. "קטנוע ששווה 30 אלף, אתה מחזיר אותו ב-5,000 או 6,000", מסביר נ'. "בסוף אפילו מודים לך על זה".
המשטרה עצרה בחודשים האחרונים עשרים חשודים בגניבות, נגד מרביתם הוגש כתב אישום. אבל במשפט קשה פעמים רבות להוכיח שמי שרכב על הקטנוע הוא גם זה שגנב אותו. "אם אי אפשר להוכיח את הרכיב הזה, אי אפשר להוכיח את הגניבה כשלעצמה", הסביר עו"ד שאדי כבהא, מומחה למשפט פלילי. "זה מאפשר הוכחה לכל היותר עבירה של נהיגה ברכב ללא רשות. עבירה שכזו לא מאפשרת מעצר והעונש בצדן הוא לא כזה גבוה".