ראשת העיר נתניה נעצרה, המשטרה תבקש להאריך את המעצר: לאחר שנחקרה היום (רביעי) באזהרה במשך שעות בחשד לפרשת השחיתות בעירייה, המשטרה ביקשה מבית המשפט להאריך ב-10 ימים את מעצרה של ראשת העיר, מרים פיירברג. לבסוף האריך בית המשפט את מעצרה בשישה ימים. הפרשה בה נחקרת פיירברג יחד עם בעלה לשעבר אלי, בנה צפריר ומעורבים נוספים זכתה לשם "פרשה 255" במשטרה, ובמסגרתה נבדק חשד לשוחד ומרמה בתחום הנדל"ן בנתניה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
גם מעצרו של הרב שמעון שר, סגן ראש עיריית נתניה, הוארך בשישה ימים - כמו גם מעצרם של שני חשודים נוספים. את החקירה מנהלת יחידה ארצית של משטרת ישראל בשיתוף פעולה עם חקירות מס הכנסה מרכז ברשות המסים, שעניינה חשד לביצוע שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס על ידי מספר מעורבים בהקשר לתחום הנדל"ן בעיר נתניה.
"על פי החשד, פעלו בכירים בעירייה ומקורבים להם, על מנת לקדם את ענייניהם של קבלנים ויזמים בעיר נתניה, בתמורה לשוחד וטובות הנאה מסוגים שונים, תוך שגורמי העירייה ומקורביהם פועלים בניגוד עניינים מבלי לדווח על כך ותוך שכלל המעורבים מבצעים שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס", נמסר מהמשטרה. החקירה מנוהלת בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ומלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
הדיון באולמו של השופט עמית מיכלס, שופט בית משפט השלום בראשון לציון, החל בדרמה כאשר פיירברג סירבה להיכנס לאולם מחשש שהתקשורת תצלם אותה: השופט הורה לה להיכנס. במהלך הדיון קמה פיירברג והטיחה לעבר החוקר: "למה לא חקרת אותי? למה לא הטחת בי את כל השאלות? למה הבאת אותי לפה? אמרתי שאני מוכנה להיחקר שעות, כל הלילה".
השופט השיב לה: "גברת, אני מבין את המעמד הקשה שבו את נמצאת כרגע. אנא תני לעורך הדין שלך לנהל את הדיון". פיירברג הוסיפה: "אבל הכל חוקי, כל מה שעשיתי חוקי". הטוען המשטרתי מיחידת להב 443 הבהיר כי פיירברג נחקרת בחשד לעבירות שבוצעו לכאורה סביב מספר פרויקטים של נדל"ן במשך 20 השנים האחרונות.
החקירה הסמויה התנהלה תקופה ארוכה, והובילה היום למעצרה הגלוי של פיירברג: במשטרה מעריכים כי אליהו, בעלה לשעבר של ראשת העיר ובנה צפריר קיבלו שוחד - בין היתר מאחיו של הטייקון תשובה. בפרשה חשוד גם אדם נוסף שמקורב לראשת העיר. על פי החשד, משפחת פיירברג קידמה את ענייניהם של אנשי העסקים בתמורה לטובות ההנאה. במשטרה חוששים שהיא תשבש את החקירה אם תשוחרר, בשל קשריה הענפים.
בהודעה מטעם המשטרה בעניין הפרשה נמסר כי קיים חשד לביצוע שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס על ידי מספר מעורבים בהקשר לתחום הנדל״ן בעיר נתניה. ראשת העיר נחקרה באזהרה משעות הבוקר בגין חשד למעורבות בפרשה, נעצרה במהלך חקירתה - ותובא בהמשך לדיון בבקשה להאריך את מעצרה בבית המשפט.
עוד יובאו לבית המשפט שלושה מהחשודים שעוכבו הבוקר לחקירה ונעצרו אף הם במהלך חקירתם. בין העצורים בפרשה גם שני קבלנים ומקורב לגורם בכיר בעירייה. החקירה מנוהלת בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ומלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
החשד: קידום ענייניהם של יזמים - בתמורה לשוחד
המשטרה חושדת כי בכירים בעירייה ומקורביהם פעלו במטרה לקדם את ענייניהם של קבלנים ויזמים בעיר בתמורה לשוחד וטובות הנאה מגוונות. על פי החשד, הגורמים בעירייה לא דיווחו על ניגוד העניינים. במסגרת הפעילות המשטרתית בנושא אף נערכו חיפושים בבתי ובמשרדי החשודים. היקף העבירות נאמד במיליוני שקלים.
בין העצורים עד כה בפרשה ניתן למנות את אברהם תשובה בן ה-70, אחיו של איש העסקים יצחק תשובה; צפריר פיירברג בן ה-42, בנה של ראשת העיר מרים פיירברג; אברהם גוגיג בן ה-64 וגבי טטרו בן ה-66. במשטרה טוענים כי תשובה שיחד בכירים, בעוד פיירברג "קיבל שוחד עבור אחרים".
מאז הפכה החקירה בפרשה לגלויה נתפסו והוקפאו חשבונות ונכסים של החשודים לצרכי בקשות חילוט בהמשך. אתמול האריך בית המשפט את מעצריהם של ארבעה מהחשודים בפרשה בשלושה עד תשעה ימים, והחשודים החדשים צפויים להיות מובאים אך הם לדיונים בבקשות דומות.
מעיריית נתניה נמסר בתגובה לפרשה כי "בשעות הבוקר הגיעו אנשי המשטרה לעירייה לאסוף מסמכים. העירייה משתפת ותשתף פעולה באופן מלא עם גורמי האכיפה ופעילות העירייה נמשכת כסדירה".