הכתובות נגד הנשיא בבני ברק (צילום: איתי גדסי - הבנברקים)
הכתובות נגד הנשיא בבני ברק|צילום: איתי גדסי - הבנברקים

כתובת גרפיטי בגנות נשיא המדינה ראובן ריבלין רוססה ברחובות בני ברק במהלך הלילה (בין שלישי לרביעי), בה נכתב כי הנשיא הינו "משומד נאצי". המשטרה פתחה בחקירת האירוע.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, גינה בחריפות את ההתקפה נגד ריבלין והביע שאט נפש מהכיתוב החמור שרוסס נגדו. אדלשטיין הוסיף כי "השיח הקלוקל שרווח במדינה מידרדר מיום ליום, ועלול להביא לפגיעה בנפשות - ולכן על כולם לגנות מעשים מעין אלה ולפעול נגד תופעות של הסתה ביד קשה וללא רחם".

הכתובת רוססה שעות לאחר שגולשת צייצה בטוויטר: "האיש הזה צריך להיות באדמה", בתגובה לפוסט של העיתונאי חגי סגל, שכתב: "הפיסקה הפחות מצוטטת הזו בנאום הנשיא היום חשובה לא פחות מהפסקאות המצוטטות יותר, ומי שמתעלם ממנה מוציא את הנאום כולו מהקשרו". בבית הנשיא הביעו חשש מהתגובה, והעבירו את הטיפול בנושא לגורמי האבטחה.

עוד כתבה הגולשת: "אני כל כך שונאת את רובי ריבלין. האיש המתועב הזה חייב לעוף ויפה שעה אחת קודם. הוא לא הנשיא שלנו. לא צריך שום נשיא". זמן קצר לאחר פרסום הציוץ השנוי במחלוקת, הוא נמחק.

הציוץ שנמחק (צילום: טוויטר)
הציוץ שנמחק|צילום: טוויטר

שלשום, לאחר פגרה של שלושה חודשים, שבה הכנסת לעבודה. בתחילת הכנס נשא דברים הנשיא ריבלין, ותקף את המעורבות של הרשות המחוקקת בעבודת הרשות השופטת. "הכנסת היא נציגתו של הריבון, העם בישראל, כל העם בישראל", אמר ריבלין . "אנו עדים היום לרוחות של מהפכה או הפיכה שניה. הפעם, שלטון הרוב הוא השליט הבלעדי. במקום 'היקום השפיט', אנו מוצאים את ה'יקום הפוליטי'. ותחת המציאות שבה 'הכל שפיט', צומחת המציאות שבה 'הכל פוליטי'. התקשורת פוליטית, המוסדות הדמוקרטיים - כולם, מהפקידות המקצועית ועד למבקר המדינה, פוליטיים בית המשפט העליון פוליטי, כוחות הביטחון פוליטיים, ואפילו צה"ל, צבא ההגנה לישראל שלנו פוליטי? מלוא כל הארץ ומוסדותיה פוליטיקה. המהפכה הזאת מבקשת לקרוע סוף סוף את מסכות הצביעות לכאורה, מעל שומרי הסף כולם".

ריבלין מותח ביקורת (צילום: הלל מאיר/ TRS, חדשות)
ריבלין, ארכיון|צילום: הלל מאיר/ TRS, חדשות

"אין לי לתאר אלא את אשר רואות עיניי, במה שנראה כניסיון מתמשך להחליש את שומרי הסף של הדמוקרטיה הישראלית", הוסיף ריבלין בחריפות. "כך, לגבי בית המשפט. ייתכן מאוד שהגבלת תחולת הביקורת השיפוטית ובוודאי הגדרתה, טובות למדינת ישראל ואולם, כיצד בית משפט עליון מאוים, קונפורמי, חסר שיניים, יכול להיות אינטרס של מדינת ישראל? של הדמוקרטיה הישראלית? כך גם לגבי התקשורת. התקשורת הישראלית אינה חפה מביקורת. היא חוטאת לעיתים, בהשטחה, בהדרה, בביקורת מנופחת, כן ואף בדיבה. ואולם, זה דבר אחד לעבוד בתיקון התקשורת ולחייב אותה להיות מגוונת יותר, מקצועית ועניינית יותר - ודבר אחר לבקש לשלוט בה. אמרו לי רבותיי, כיצד תקשורת חלשה, מתחננת על חייה - יכולה להיות אינטרס של מדינת ישראל או של הדמוקרטיה?".

בתגובה תקפה שרת התרבות רגב את הנשיא על דבריו. "נשיא שמזלזל בפוליטיקאים - מזלזל ברצון העם ופוגע בלב הדמוקרטיה", אמרה רגב. "הנשיא ריבלין פגע היום בממלכתיות, כמו שאף נשיא לפניו לא עשה", אמרה רגב. "זה הנאום הכי לא ממלכתי ולא דמוקרטי של נשיא בישראל. הדר בית"רי בוודאי לא היה בו. מוזר לשמוע את הדברים ממי ששימש שנים רבות כפוליטיקאי ואך לא מכבר נבחר לנשיא על ידי פוליטיקאים. בנאומו היום ירק הנשיא לבאר ממנה שתה".