חקירת המשטרה בפרשת המין והקטינים באזור הדרום נמשכת וגם במשרד הרווחה פותחים בבדיקה: שר הרווחה מאיר כהן בוחן את התנהלות גורמי הרווחה ויקבל לידיו דוח מפורט לגבי טיפול הרשויות באישה החשודה שקיימה יחסי מין עם מאות קטינים. זאת, על רקע הטענות כי היא הייתה מוכרת לרשויות הרווחה בעירה, אך לא טופלה כראוי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זהו מקרה מזעזע שמריח כמו כישלון מערכתי המצריך בדיקה מעמיקה בנוגע לחלקה של הרווחה בנושא", הדגיש שר הרווחה מאיר כהן. "אני אקיים פגישה עם מנכ"ל המשרד יוסי סילמן, ומה שנידרש אליו כדי לסייע לחקירה - נעשה".
אחותה של האישה החשודה סיפרה בריאיון ל"נכון להבוקר" בגלי צה"ל כי "היא לא חולה באיידס". גם היא מתחה ביקורת קשה על שירותי הרווחה, ואמרה: "אני מאוד כועסת על זה שהיא הלכה עם ילדים קטנים, ואני מבינה גם את ההורים. אבל איפה הייתה הרווחה חמש שנים? איך היא לא שמעה? חמש שנים הבחורה הזו זקוקה לטיפולים והרווחה לא אמרה שום דבר. כולם ידעו שהיא הולכת עם ילדים".
ח"כ יפעת קריב (יש עתיד) הגישה בקשה לדיון מהיר בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות בנוגע לטענות על התעלמות רשויות הרווחה בפרשה. "מדובר בעוד מקרה מזעזע שכבר מזמן הפך לתופעה חברתית נפוצה", אמרה ח"כ קריב. "כולנו חייבים לשאול את עצמנו איך קורה שמאות תלמידים נפגשים עם אשה אחת לאורך תקופה, יש מי שיודע ואף אחד לא מדבר. זו תופעה מסוכנת שצריך לעקור מהשורש. במקרה זה מדובר בקטינים והטיפול חייב להיות גם במישור החינוכי והפסיכולוגי, אך גם במישור הבריאותי".
"אף אחד לא פקח את העיניים"
בסוף השבוע טענו מכרי האישה החשודה כי בני משפחתה "כל הזמן התריעו גם בפני המשטרה וגם בפני גורמי הרווחה. אף אחד לא פקח את העיניים, הם ידעו שהיא מקיימת יחסי מין עם קטינים".
עו"ד בני זיתוני, פרקליטהּ של החשודה, ביקש מבית המשפט לבדוק שהחקירה של המשטרה לא מתמקדת רק בהיותה של האישה חשודה בעבירה בעבירה אלא היותה, לטענתו, קורבן לעבירות שבוצעו במשך תקופה ארוכה. "העניין היה ידוע לרשויות ומאוד יכול להיות שגם להורים", ציין זיתוני. "לכן חשוב לבדוק למה אף אחד לא פעל".
במשך שנים היא הייתה מוכרת לרווחה בקרית גת ועל כן גם נלקחה ממנה בתה. לדברי מקורביה, קיים "כשל של ממש" בטיפול בה. בשל התרחבות הפרשה, מפקד מחוז הדרום במשטרה הקים צוות חקירה מיוחד שיטפל בחקירה.
"הילדים רצו להתנסות, זה עבר מפה לאוזן בדיסקרטיות"
ליזה ניקולאיצ'יק, מנהלת מרכז הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית בנגב גם כן הפנתה אצבע מאשימה לעבר רשויות הרווחה: "היא מוכרת שם חמש שנים ומתנדבת שלנו סיפרה שלא פעם ולא פעמיים פנו לגביה ללשכת הרווחה - אך הם לא עשו מספיק וזה הכשל. ממה שידוע לנו, ברווחה ידעו מה היא עושה בביתה, ולכן זה מוזר מאוד שהם לא עשו דבר".
בסוף השבוע נערכה ישיבה בעיריית קריית גת בשיתוף עם גורמי רווחה, חינוך ובריאות, שלאחריה הוחלט לשלב כוחות ולקיים עוד הסברה ובדיקות בבתי הספר. יו"ר ועד ההורים בעיר, יואל אברהמי, אמר בשיחה עם חדשות 2 Online כי יש להגביר את המודעות לחינוך מיני בבית הספר לאור הפרשה החמורה. "חלק מהנערים לא השתמשו באמצעי מניעה, ואם היו יותר שיעורים בנושא ייתכן שכל זה היה נמנע", הוא אמר - וביקש להעביר מסר לילדים שלפיו הם יכולים להיבדק באופן דיסקרטי.
לטענתו, למרות שהחשודה הייתה מוכרת בקרב הילדים והצעירים בעיר, קשר השתיקה שנוצר לא איפשר למבוגרים להיחשף לתופעה המטרידה: "הם העבירו את זה מפה לאוזן בדיסקרטיות, אלה ילדים בגיל ההתבגרות ויש להם הורמונים משתוללים והם רצו להתנסות, אבל זה יכול לקרות בכל עיר, לא רק אצלנו".