בית המשפט הרשיע היום (חמישי) את הזמר קובי פרץ, שהואשם לפני כשנתיים וחצי בשורת עבירות מס בחמישה מקרים של השמטת הכנסות מדוחות, הכנה וקיום של פנקסי רישום כוזבים ועבירות מס ומע"מ נוספות. למרות ההרשעה, בית המשפט זיכה את פרץ משתי עבירות חמורות בהם איומים ומסירת תרשומת כוזבת. הפרקליטות תדרוש מבית המשפט להטיל על הזמר מאסר בפועל, כשהעונש המירבי לעבירות מסוג זה הוא שבע שנות מאסר.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עו"ד הילה גבאי מפרקליטות מחוז ת"א, מיסוי וכלכלה הסבירה כי הרשעתו של פרץ היא בגין עבירות מס ומע"מ בהיקף של מיליוני שקלים. "בהכרעת הדין 134 עמודים בהם מתואר כיצד פרץ קיבל תשלומי עתק עבור הופעות, אך דיווח על סכום קטן בלבד", אמרה עו"ד גבאי. "אלו מעשים שנעשו בשיטתיות לאורך שנים ופגעו בכל אזרח שמשלם מיסים כחוק".
השופטת מרגולין-יחידי פירטה בדיון בבית המשפט ואמרה כי עדותה של היחצ"נית שרית בירן הייתה משמעותית מאוד בתיק. "עדותה מבססת את החשד שהנאשם לא רצה שהנתונים יגיעו לרשויות המסים", אמרה השופטת.
מרגולין הוסיפה והתייחסה גם לעניין עדותו של אמרגנו לשעבר של פרץ, יוחאי יעיש, שהפך לעד מדינה. "הוא העיד על עיסתו, על העלמות שביצע, על התדרדרות ושתייה מרובה בגילוי לב", אמרה. "האיש לא נמנע מלשקר לרשויות, וזאת הייתה בשל הגנת על הנאשם ועל עצמו, כל אלו בטרם חתם על הסכם עד המדינה".
בהתייחסותה לפרץ עצמו, ביקרה השופטת את התנהלותו ושתיקתו בחקירות השונות ואמרה: "הוא הסביר בעיקר סביב פרסומים בתקשורת וטען כי ההדלפות מנעו ממנו להגן על עצמו וביקש לא להשיב ולהתייחס בחקירתו. הוא בחר על מה להשיב ועל מה לא לפי מה שהיה נוח לו".
פרץ שמיוצג על ידי עורי הדין דורון ברזילי ועדי ניב ממשרד ברזילי-ששון, ועו״ד חיים לוי זוכה מהאשמות החמורות שיחסו לו איומים וחמישה מקרים של מסירת תשדורות כוזבות. כתב האישום ייחס לו עבירות אלו, בגין מסרונים ששלח לכאורה לעד המדינה ואמרגנו לשעבר יוחאי יעיש - אך אלו כאמור נוקו מהאישום ופרץ זוכה מכל אשמה בהם.
על פי כתב האישום שהוגש בנובמבר 2013, פעל פרץ במרמה ובאופן מתוכנן ושיטתי, בכך שהגיש דוחות כוזבים לפקיד השומה והשמיט בזדון מדוחות אלה הכנסות בסכום של 5,269,242 שקל. כמו כן, פרץ מואשם שהגיש למנהל מכס ומע"מ ידיעות כוזבות במטרה להתחמק מתשלום מס בסך של 831,197 שקל. עוד מואשם פרץ שהסתיר חלק מההכנסות עליהן לא דיווח, בסכום של לפחות 1.4 מיליון שקלים, בכספת ששכר, אשר על קיומה ועל תכולתה לא הצהיר בהצהרת הונו כנדרש.
בין השנים 2005-2009 עסק פרץ במתן הופעות חיות באתרים שונים, הקלטה ומכירה של דיסקים, הופעות בתוכניות טלוויזיה ורדיו והפקת רינגטונים. על פי החוק, הוא היה חייב בהגשת דוחות שנתיים למס הכנסה ובהגשת דוחות תקופתיים למס ערך מוסף. מי שניהל את כספיו של פרץ בין השנים 2000 ל-2012 היה מי ששימש כאמרגנו, יוחאי יעיש. במסגרת תפקידו עסק בניהול ספר ההזמנות וההופעות של הנאשם, קבלת תשלומים ממזמיני ההופעות ומגורמים נוספים וכן תשלום הוצאות.
בפרקליטות טענו: לא הצהיר על קיום הכספת ועל תכולתה
במטרה להתחמק מתשלום מס הציג פרץ מצג כוזב באשר לסכום הכנסותיו ופעל במרמה עורמה ותחבולה: פרץ דרש מיוחאי לחתום על חוזה למראית עין בלבד אשר כלל נתונים פיקטיביים כגון תאריך וחלוקת ההכנסות בינו לבין יוחאי. פרץ לא הוציא ליוחאי קבלות או חשבוניות מס עבור מרבית הכספים שקיבל. על מנת להסתיר את הכספים שקיבל, שכר פרץ כספת בבנק דיסקונט בתל-אביב אשר בה הפקיד חלק מהתמורה שקיבל עבור הופעותיו בסך של 1,400,000 שקל לכל הפחות. הוא לא הצהיר על קיומה של הכספת ועל תכולתה בהצהרת ההון שהגיש.
בהתאם להתנהלות האמורה קיבל פרץ מיוחאי סכום של כשבעה מיליוני שקל ללא מע"מ לאחר ניכוי הוצאות היסוד בגין פעילותו בתחום עיסוקו. על אף זאת ובמטרה להתחמק מתשלום מס, בדוחות שהגיש לפקיד השומה בתקופה הרלוונטית, דיווח על סכום של 1,574,790 שקל (ללא מע"מ) בלבד, והשמיט מדוחותיו סך של 5,269,242 שקל. בנוסף, בתקופה הרלוונטית, הנאשם הגיש למנהל מכס ומע"מ דוחות תקופתיים אשר כללו ידיעות כוזבות במטרה להתחמק ממס בסך של 831,197 שקל.
בעשותו את המעשים האמורים לעיל, ניהל הנאשם, בתקופה הרלוונטית, פנקסי חשבונות כוזבים, מסר תרשומות כוזבות לפקיד השומה, השמיט בזדון הכנסות מהדוחות שהוגשו לפקיד השומה, התחמק מתשלום מלוא המס הערך המוסף והכול במרמה ערמה ותחבולה, במזיד ובמטרה להתחמק מתשלום מס באופן מתוכנן ושיטתי במשך שנים ובהיקף כספי של מיליוני שקלים.