"לא יודע אם במשטרה אין אנשים שמערבים שיקולים פוליטיים" - כך אמר הערב (שבת) לחדשות סוף השבוע אחת מדמויות המפתח, לכאורה, בתיק 4000 - השר לביטחון הפנים גלעד ארדן בתגובה לפרסום כתב החשדות נגד נתניהו. בריאיון ראשון מאז פרסום החלטת היועץ אמר: "מה שכתוב בכתב החשדות – כאילו ביקש ממני להיות קשוב לחברת בזק – זה לא נכון, זה פשוט לא נכון".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
ארדן טען כי נפלו "אי דיוקים" במסמך של היועמ"ש וטען כי הופעל לחץ פוליטי על מנדלבליט לחץ מצד השמאל: "עושים מרוץ לפרסם כתב חשדות במעמד צד אחד". לדבריו, עצם ההחלטה של היועמ"ש לפרסם את כתב החשדות הוא פסול. "אני חושב שכאשר עושים מרוץ לפרסם כתב חשדות במעמד צד אחד מבלי שלראש ממשלה יש הזדמנות לקבל את יומו בפני היועץ טרם ההחלטה הסופית - כנראה שנופלים אי-דיוקים באותו כתב חשדות".
בכתב החשדות שהופנה נגד ראש הממשלה, נכתב כי "במועד שאינו ידוע במהלך כהונתו של השר גלעד ארדן כשר התקשורת בממשלתך, בין החודשים מרס 2013 לנובמבר 2014 פנית אליו ושאלת אותו אם הוא קשוב לטענות קבוצת בזק בכל הנוגע לקידום רפורמת השוק הסיטונאי". ארדן דחה בתוקף את דברי היועמ"ש.
"בתקופתי, למרות כל הרפורמות שאני קידמתי כנגד חברת בזק, ראש הממשלה לא ניסה מעולם להשפיע על עמדתי או אפילו לרמוז לאיזה כיוון ללכת כאשר קידמתי את אותן רפורמות", אמר. "ולכן, מה שכתוב בכתב החשדות – כאילו ראש הממשלה ביקש ממני, או כך ניתן להבין מהסעיף, להיות קשוב לחברת בזק – זה לא נכון, זה פשוט לא נכון". לדברי ארדן, "הפרסום על הנסיבות שבהן ראש הממשלה הפך לשר תקשורת - זה לא משהו שהוא בידיעתי ואני לא יכול להתייחס אליו". כשהשר לביטחון הפנים נשאל על הקשר בין נתניהו לאלוביץ' השיב: "לא מתכוון להתייחס לכל הנסיבות שהיו בתקופת כהונתי".
השר לביטחון הפנים נשאל גם אם יש אמת בטענותיו של ראש הממשלה שמתנהל אחריו מסע צייד: "אני הגנתי על המשטרה כל תקופת הכהונה כי אמרתי שזו תפקידה – היא מקבלת משימה מהיועמ"ש, שמחליט לפתוח בחקירה והיא מבצעת אותה". הוא הוסיף: "אני לא יודע אם במשטרה אין אנשים שמערבים שיקולים פוליטיים. בגלל זה כשמדובר בראש ממשלה מי שמחליט הוא היועמ"ש, לא הפקידים או הפרקליטים או השוטרים".
"הוא (היועמ"ש) נלחץ על ידי השמאל, חד משמעית", אמר ארדן. "אני מאוד מעריך את מנדלבליט, אני מכיר אותו הרבה שנים, אבל הוא עשה טעות קשה מאוד. אני יכול לחלוק עליו עניינית - לפרסם באופן חד-צדדי כזה משהו לציבור שהוא חצי עבודה. כמו שכבר ירדו חלק מההאשמות, יכול להיות שכולן או רובן יירדו אחרי הבחירות".
כשנשאל לסיכום מדוע קרא לראש הממשלה לשעבר אולמרט להתפטר לאחר שנחשד בפלילים לפני יותר מעשור ולא לנתניהו, תיאר כי יש "הבדל ענק. במבחן הציבורי, בתקופת אולמרט המדינה הייתה במצב נורא אחרי הכישלון בלבנון השנייה. הוא אמר על עצמו שאיבד את הרוב, אמר שהוא ראש ממשלה לא פופולרי. להבדיל אלף אלפי הבדלות המדינה במצב מעולה, אולי במצב הכי טוב בתולדותיה, יש לרה"מ הישגים אדירים במדיני, בביטחוני מה שהוא מסוגל לעשות ביום גנץ לא יוכל לעשות בכלל. אלו ההבדלים".