בשנת 2009, שוטר במשטרת ישראל ניסה לרצוח את אשתו לשעבר באמצעות נשק ששייך למשטרה. על השוטר נאסר לשאת את הנשק מחוץ למסגרת תפקידו, אך רשלנות מצד המשטרה אפשרה לו לחרוג מההגבלות שחלו עליו.
השוטר כלל לא היה אמור לשאת את הנשק עמו, אך למרות זאת, השתמש בו על מנת לירות בגרושתו בצווארה בכוונה להרוג אותה. לאחר המעשה, ניסה השוטר לשים קץ לחייו וירה גם בעצמו. כתוצאה מכך ובעקבות התקיפה האכזרית, הקורבן הוגדרה כשורדת ניסיון רצח וכבעלת נכות נפשית לצמיתות. התוקף עצמו הפך לנכה בשיעור של 100%, נגרם לו נזק מוחי ומונו לו אפוטרופוסים.
בשל מצבו הרפואי של הבעל התוקף, לא ניתן היה להעמידו לדין פלילי, והאישה הגישה נגדו תביעה אזרחית בלבד בגין נזקי הגוף שנגרמו לה. כנגד המשטרה הוגשה תביעה נזיקית נוספת, ובה נפסק כי גם למשטרה אחריות למעשה, בכך שלא פיקחה באופן ראוי על העובד שלה ובכך העמידה את הציבור בכלל ואת הקורבן בפרט בסכנה.
המשטרה והבעל המתעלל חויבו יחדיו לשלם לשורדת ניסיון הרצח פיצויים של כמיליון שקלים
לטובת הקורבן נפסק פיצוי כספי בסך של כמיליון שקלים - שאותם יספקו הן הבעל התוקף והן משטרת ישראל.
בהסכם פשרה שהתקיים בין שורדת ניסיון הרצח למשטרה הוחלט שהמשטרה תשלם לקורבן סכום של 600 אלף שקלים.
לעומת זאת, התוקף ניסה לחמוק מתשלום הפיצויים, נכנס להליכי פשיטת רגל ומונה מנהל מיוחד לניהול ההליכים.
כונס הנכסים ביקש למכור את הדירה המשותפת ששוויה מעל שני מיליון שקלים - כדי שהבעל יוכל לשלם את הפיצויים לאישה שניסה לרצוח
לאחר שפתח בהליך פשיטת רגל, המשטרה הגישה תביעת חוב כנגד השוטר - החייב בפשיטת הרגל - על סך של 600 אלף שקלים. זהו סכום הפיצוי ששילמה כאמור המשטרה לשורדת ניסיון הרצח, על עצם רשלנותה של משטרת ישראל בכך שהניחה לתוקף לצאת מעבודתו עם האקדח, אף על פי שאינו רשאי לשאת אותו בזמנו הפרטי ולא בזמן העבודה. גם שורדת ניסיון הרצח הגישה תביעת חוב כנגד החייב.
עמדתו של המנהל המיוחד לניהול הליכי פשיטת הרגל דאז, הייתה שיש לממש את דירת המגורים המשותפת של החייב וגרושתו, שורדת ניסיון הרצח. זאת מתוך מטרה להשיב את הכספים לידי המשטרה וגם לשורדת ניסיון הרצח. שוויה של הדירה המשותפת עמד על סך של 2,100,000 שקלים.
הדירה שכונס הנכסים הציע למכור כדי לפרוע את חובותיו כלפי גרושתו שימשה את האישה והילדים המשותפים למגורים
שורדת ניסיון הרצח התגוררה בדירתם כל אותם שנים, וגידלה את ילדיה הקטינים המשותפים לה ולבעלה אשר ניסה לרצוח אותה.
לאחר דיונים קדחתניים ותהליך ארוך וממושך שבו אף התקבל ערעור שהוגש על ידי עו"ד אביעד גלס, הצדדים ניהלו הליכי משא ומתן ארוך ובסופו של יום בסיוע של ב"כ החייב, הנאמן, ב"כ המשטרה, באת כוח הכנ"ר ואחרים, גובש הסכם פשרה בין הצדדים. לאחרונה אושר הסכם הפשרה על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה, וקיבל תוקף של פסק דין מחייב.
בסופו של ההליך הארוך והמסורבל, הנושה - שורדת ניסיון הרצח, פוצתה על ידי משטרת ישראל בכ-600 אלף שקלים. נוסף על כך, בזכותו של עורך הדין אביעד גלס אשר ייצג אותה בהתנדבות במשך כל ההליך, רכשה האישה תמורת סכום של 170 אלף שקלים בלבד את חלקו של הגרוש המתעלל בדירתם המשותפת - 50% הנוספים מדירה בשווי 2,100,000.
פש"ר 42119-11-18
הכתבה באדיבות האתר: din.co.il.
*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.
לפניה ישירה אל אביעד גלס - משרד עורכי דין - 053-6130828