המצאתם משהו וברור לכם שהוא חדש, אבל אתם רוצים לדעת האם אפשר לקבל פטנט על זה בארצות הברית? ידוע כי על מנת לקבל פטנט על אמצאה צריך שהאמצאה תהיה חדשה. ידוע שהאמצאה צריכה להיות לא מובנת מאליה ביחס למה שידוע. אבל לא הרבה יודעים שהאמצאה גם צריכה להיות "כשירה לפטנט". המאמר הזה מתחיל בקריטריון האחרון.

ראשית כל, עליכם לבדוק האם האמצאה שלכם ניתנת להגנה על ידי פטנט - אמצאה כשירת פטנט. נבדוק זאת לפי החוק בארה"ב.

לפנייה ישירה לעורך הדין ועורך הפטנטים שלמה הורוביץ – לחץ/י כאן

איך מתבצעת הבדיקה הראשונית?

עליכם לבחון את הקריטריון הבא: האם הדבר החדש באמצאה שלכם מהווה או גורם שינוי מוחשי או פיזי כלשהו? במקרה זה, יש אפשרות שהאמצאה כשירה לפטנט והמשך הבדיקה צריך להתבצע על ידי עורך פטנטים.

אם הרעיון שלכם אינו עונה על הקריטריון הנ"ל, למשל אם הרעיון הוא לקחת מוצר קיים ולשווק אותו בצורה אחרת, אז האמצאה הזאת לפחות כפי שהגדרתם אותה, לא כשירה לפטנט. במקרה כזה, מומלץ לפנות לעורך הפטנטים שלכם לראות אם ניתן להפוך את הרעיון לאמצאה כשירה לפטנט על ידי הוספת פרטים מסוימים או על ידי הגדרת האמצאה בצורה אחרת.

אם יש לכם אמצאה כשירה לפטנט (כפי שהוערכה בסופו של דבר על ידי עורך פטנטים או עורך דין פטנטים), עליכם להחליט האם ברצונכם להתחיל חיפוש מקצועי במטרה לאתר פרסומים על אמצאות דומות.

שימו לב שגם אם האמצאה שלכם פורסמה במדינה רחוקה זה עדיין רלוונטי לשאלה האם האמצאה חדשה וחדשנית. לאחר מכן עורך הפטנטים ינתח את תוצאות החיפוש וייתן חוות דעת לגבי הסיכויים שבוחן אמריקאי יאשר פטנט בשביל האמצאה.

בחירת איש המקצוע המתאים

עליכם גם להחליט על התקציב שלכם ולבחור עורך פטנטים, משרד או עורך דין פטנטים. העלויות של קבלת פטנט אמריקאי משתנות מאוד ותלויות באופי האמצאה. עורך הפטנטים או עורך דין הפטנטים אמור לתת לכם הערכת עליות להגשת בקשת פטנט בשביל האמצאה אחרי הבנת האמצאה שלכם.

אם תיארתם את הרעיון באתר שלכם או במאמר שפורסם בכל אתר או מקום פומבי, או אפילו מכרתם מוצר שיש בו את הרעיון, יכול להיות שתצטרכו למהר להגיש את בקשת הפטנט, מאחר שבדרך כלל אי אפשר להגיש פטנט אחרי פרסום. ארה"ב וקנדה נותנות תקופת חסד של שנה מפרסום האמצאה להגיש את בקשת הפטנט.

עו
עו"ד שלמה הורוביץ|צילום: עדשה מקומית

עורך הדין ועורך הפטנטים שלמה הורוביץ עוסק בקניין רוחני, בדגש על הגשת פטנטים בכל העולם. הוא בעל ניסיון של 30 שנה בתחום הפטנטים במגוון טכנולוגיות כולל מכניקה, מכשור רפואי, מערכות דיאגנוסטיקה רפואית, בריאות דיגיטלית, היי טק, תוכנה, אווירונאוטיקה, מנועים, בטחון ועוד. הכתבה באדיבות אתר din.co.il.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

לפנייה ישירה לעורך הדין ועורך הפטנטים שלמה הורוביץ – 053-6256618