אירוע ההדבקה ביישוב עינב בשומרון, בה חלו 3 בני משפחה והוכנסו מאה לבידוד, עשוי להסתמן כאחד ממקרי ההדבקה החמורים ביותר בישראל. מתוך הנכנסים לבידוד: 33 פעוטות וכל המטפלות שעבדו בגן הילדים שבו עבדה אם המשפחה שנדבקה. האפשרות של חולים נוספים מעלה חשש כבד מאירוע הדבקה המוני ביישוב הקטן – ודילמה קשה אצל ההורים המודאגים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שני מרכיבים עיקריים הופכים את האירוע לחריג ביחס ליתר מקרי ההדבקה שתועדו עד כה. המרכיב הראשון הוא אב המשפחה, חולה מספר 29 בנגיף, עובד מד"א והישראלי הראשון שמקור ההדבקה שלו לא ידוע. דבר זה מכונה בשפה המקצועית הדבקה קהילתית. אותו עובד מדביק את רעייתו ושניים מילדיהם.
מה שעשוי לנפח משמעותית את ממדי האירוע זו העובדה שמדובר ביישוב קטן וסגור עם הרבה מאוד ממשקים בין קבוצה קטנה של תושבים. המרכיב המטריד ביותר נוגע לכך שאם המשפחה עובדת בגן הילדים היישובי. בימים האחרונים, על פי ההערכות, היא כבר הייתה חולה – ובאה במגע עם עשרות ילדים והוריהם. פוטנציאל ההדבקה בימים המדוברים יכול להיות גבוה מכל מה שהכרנו עד עכשיו.
הדילמה של ההורים
ילדים בני שנתיים עד שלוש לא יכולים לשהות בבידוד לבדם. המשמעות להורים והמשפחות היא שחלק מההורים יצטרכו לבחור מי מטפל בילד שעשוי להיות חולה – ובכך להגדיל משמעותית את סיכויי ההדבקה שלו. כמו כן, ההורים יצטרכו לבחור מי יישאר לטפל ביתר המשפחה לבדו.
ביישוב ענב בשומרון הוחלט, בהתייעצות של ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן ומשרד הבריאות, על הכנסת 100 מתושבי היישוב לבידוד. מתוכם, ישהו בבידוד 33 פעוטות וכל המטפלות שעבדו בגן שבו הועסקה האם שנדבקה. המשפחה שחלתה הועברה לטיפול בתנאי בידוד בבית החולים תל השומר.
במשרד הבריאות יעקבו בדריכות אחר המבודדים הרבים ביישוב הקטן והסגור ענב, בתקווה גדולה שלא יהיה מדובר באירוע ההדבקה ההמוני הגדול והמשמעותי ביותר מאז התפרצות הנגיף בישראל.