משרד הבריאות השיק הערב (שני) את אפליקציית "מגן 2.0" אשר פותחה על מנת לסייע בעצירת שרשרת ההדבקה ומתריעה בפני המשתמשים בה על חשיפה אפשרית לחולה קורונה מאומת. האפליקציה החדשה תפעל באמצעות טכנולוגיית בלוטות' בנוסף ל-GPS - וכך תהיה מדויקת יותר ותזהה אנשים במרחק קרוב יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בגרסה החדשה יכולות נוספות לאיתור ודיוק נקודות חפיפה בין משתמשי האפליקציה לבין חולי קורונה מאומתים. כעת מבצעת האפליקציה איתור נקודות חפיפה משני סוגים במקביל: איתור גיאוגרפי מבוסס טכנולוגיית GPS, המתריע על נקודות קרבה מבוססות מיקום לחולי קורונה, וכן איתור מבוסס טכנולוגיית בלוטות' (Bluetooth), המאפשר זיהוי נקודות קרבה בין מכשירי טלפון סלולריים שעליהם מותקנת האפליקציה.
עוד תאפשר האפליקציה יכולת שיתוף מסלול על ידי חולה קורונה מאומת, לתמיכה בתהליך החקירה האפידמיולוגית במשרד הבריאות בצורה ידידותית, מהירה ומאובטחת. שיתוף המידע ייעשה בהסכמת החולה בלבד. בשלב הראשון יישלח אליו קישור דרכו יוכל לשתף את המידע, ורק לאחר מכן יבוצע שיתוף המידע בפועל. המידע האישי, מדגישים במשרד הבריאות, יישאר חסוי ויפורסמו לציבור רק מקומות שהייה פומביים המהווים סכנת הדבקה לאחרים.
חידוש נוסף שהוכנס לאפליקציה הוא יכולת עבודה רציפה ואופטימלית יותר באמצעות כיבוי מצב "מיטוב הסוללה" עבור האפליקציה למכשירי טלפון סלולריים התומכים באפשרות זו בעת עדכון הגרסה.
במשרד הבריאות הדגישו כי האפליקציה פותחה בליווי מומחי אבטחת מידע ופרטיות, זאת על מנת לשמור על פרטיות המשתמשים. "נתוני המיקום של האפליקציה אינם עוזבים את המכשיר, אלא רק במקרה בו משתמש בחר לשתף את המידע במסגרת חקירה אפידמיולוגית", הבהירו. "משרד הבריאות לא מקבל מידע על התראות המופיעות אצל המשתמשים באפליקציה. ההתראות מוצגות בפני המשתמש בלבד, ושיקול הדעת הוא שלו בלבד".
"קיימת חשיבות גדולה להורדה מאסיבית של האפליקציה", מסר שר הבריאות יואל (יולי) אדלשטיין. "כל אזרח שישתמש ביישומון יסייע בשמירה על בריאותו, בריאות קרוביו ובריאותם של אזרחי ישראל. צעד קטן לאזרח, צעד גדול למדינה".