במחקר ראשון מסוגו, מדענים מקינגס קולג' בלונדון, ניתחו יותר מ-90 חולי קורונה במטרה להבין מה רמת הנוגדנים שגופם פיתח, חודשים אחרי שחלו בנגיף הקורונה. בבדיקות דם שנערכו למשתתפים במחקר נמצא כי בעוד ש-60% מהם פיתחו נוגדנים חזקים לנגיף זמן קצר לאחר החלמתם, רק 17% שימרו אותם אחרי שלושה חודשים בלבד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הנוגדנים בגופם של הנבדקים צנחו ברמה של פי 23 בתקופה שנבדקה, בחלק מהמקרים הנוגדנים אף לא זוהו בכלל. המשמעות היא, שבדומה לשפעות המוכרות בעולם הרפואה, אדם יוכל לחלות בנגיף שוב ושוב בכל שנה ויצטרך לקבל יותר ממנת חיסון אחת כדי להיות מוגן מהקורונה.
"אנשים מפתחים נוגדנים ברמה סבירה לנגיף, אבל הם דועכים במהלך פרק זמן קצר ותלויים ברמת השיא שלהם", אומרת ד"ר קייטי דורס, הכותבת הראשית של המחקר החדשני. למחקר יש גם כמובן השלכות על פיתוח של חיסון ופיתוח של "חיסון עדר" טבעי. למערכת החיסונית יש כמה דרכים להילחם בנגיף, אך אם הדרך המרכזית היא ייצור של נוגדנים, ייתכן וחיסון לא יגן עליהם לאורך זמן.
המחקר הזה אמנם חדש ועדיין לא פורסם באופן רשמי, אך תוצאותיו מתכתבות עם מחקרים אחרים שנעשו בחודשים האחרונים שבוחנים את התנהגותו של הנגיף. תוצאות מוקדמות של ניסוי בקופים שערכו באוניברסיטת אוקספורד הראה כי החיסון מפיק פחות נוגדנים מאשר אצל בני האדם ועל כן הנגיף עדיין עבר בין הקופים.
במסגרת המחקר נמצא עוד כי רמת הנוגדנים הגבוהה ביותר הייתה בקרב אלו שחלו בנגיף הקורונה בצורה קשה יותר. התוצאה הזו הגיונית לחוקרים מאחר וההערכה היא שככל המחלה קשה יותר – הגוף מייצר כמות נוגדנים גבוהה יותר ועל כן היא תשאר לאורך זמן רב יותר.