במחלקת ההשתלות בבית החולים בילינסון עסקו השבוע לא בשרשרות הדבקה - אלא בשרשרת תרומות. השרשרת האנושית מורכבת מ-6 תורמים, מחציתם תורמי כליה ומחציתם מושתלים. בין החדרים עוברת רחל הבר, אשתו של הרב ישעיהו הבר, מייסד עמותת "מתנת חיים" ומי שאחראי למאות תרומות כליה אלטרואיסטיות בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבר חלה בקורונה ונפטר לפני כחודשיים, והיא ממשיכה את המפעל - שדווקא עכשיו מוצף במספר חסר תקדים של תורמים. "יש לנו כרגע הצפה שלא הייתה כדוגמתה בעולם ומעולם", סיפרה. "באמת, בלי עין הרע, סדר גודל של מאות אנשים שרוצים לתרום כליה גם לזכרו, לעילוי נשמתו. ובכלל, המודעות, ההתעוררות שנוצרה פה היא לא נתפסת".
"אנחנו בו-זמנית ניתחנו בשישה חדרי ניתוח", אמר ד"ר אביתר נשר, מנהל מחלקת ההשתלות בבית החולים בילינסון. "זו אופרציה עצומה. פרויקט חיים של מורשת של הרב הבר - ולנו חשוב להמשיך את הדרך. אנחנו רואים עלייה והתגייסות חברתית עצומה לפרויקט".
הרב הבר היה הרוח מאחורי מפעל ההשתלות, והיו שחששו שפטירתו תפגע בפרויקט. אבל כשרואים את רחל מסתובבת בין החדרים, מבינים שהחשש הזה התבדה. "ברגע שהודיעו לנו שהוא נפטר, עוד לפני הלוויה, היה ברור לי במאת האחוזים שאנחנו ממשיכים", סיפרה. "זה היה החזון שלו, הוא דיבר על זה בלי סוף. אנחנו רוצים לחסל את רשימת ההשתלה".
בגל הראשון של הקורונה הופסקו ניתוחי ההשתלה, אלו היו גם הימים בהם הרב הבר עצמו חלה. "מאוד אכל אותו שההשתלות נעצרו", אמרה רחל. "למרות שהוא הבין את זה. הוא רק חיכה ליום שזה יתחיל. באיזשהו מקום, הוא ממשיך לחיות. במותו ובפטירתו הוא מצווה את החיים, את 'מתנת חיים'". כעת בעמותה חוששים שהגל השני של הנגיף יקפיא שוב את ההשתלות – אולם מתעקשים בינתיים להמשיך.