לאחר שעות של דיונים, במשרד הבריאות טרם סיימו לגבש המלצות בנוגע להגבלות נוספות שיש להטיל על תשע ערים בישראל, ועל כן נדחה להיום (חמישי) הדיון בוועדת השרים לענייני אזורים מוגבלים - שבו יתקבלו ההחלטות על הצעדים שיינקטו. אין מדובר בהכרח בהטלת סגר מלא על הערים ה"אדומות", אלא יישקלו פעולות שונות בהתאם לצורך בכל אזור. חלק מראשי הערים שהוזכרו ברשימה הביעו זעם על כך שלא שוחחו איתם לפני שזו גובשה, ועל כך שמשרד הבריאות לא מציג קריטריון ברור שעל פיו מתקבלות ההחלטות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בצה"ל התייחסו לעלייה בתחלואה ומתחו ביקורת על ההתנהלות בביתר עילית. לדברי גורמים בפיקוד העורף, ישנה בעיה של משמעת בישיבות, אין נהלים ברורים, וכתוצאה מכך נוצרו ההתפרצויות הגדולות. בניסיון לבלום את התפשטות הנגיף, בפיקוד העורף התחילו במבצע להוצאת החולים מהיישובים, במקביל לפעילות הסברה אינטנסיבית לתושבים.
את תושבי ביתר עילית שנדבקו בנגיף יפנו הלילה למלון "כינר" בכנרת, שייפתח למטרה זו. במקביל, ארבעה מלונות נוספים נערכים לפתיחה, כאשר כל מלון שנפתח לבידוד חולי קורונה מתמלא בתוך 24 שעות. המוקדים הבאים שבהם יפעל פיקוד העורף יהיו אשדוד, לוד וכמה שכונות בירושלים.
הסגר בביתר עילית החל אתמול בשעה 13:00, ולמעשה היום יעמוד שיתוף הפעולה של התושבים למבחן משמעותי יותר. כמה עשרות תושבים כבר פתחו במחאה על ההחלטה לסגור נקודתים ריכוזי אוכלוסייה חרדיים. תושבים, ילדים וגם בעלי עסקים שהפרנסה שלהם נפגעת יצאו להפגין בכיכר שבכניסה לעיר.
על השלטים שהונפו בהפגנה נראה הכיתובים: "נתניהו לא טוב לחרדים" ו-"לא חרדים – לא סוגרים". מדובר בכרזות די נדירות, עקב העובדה שראש הממשלה נתניהו זוכה לפופולריות ותמיכה רבה ברחוב החרדי. באורח יוצא דופן חיצי הביקורת הופנו גם כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות - תופעה נדירה בקרב אוכלוסייה זו.
יותר מ-1,300 נדבקים אובחנו אתמול ברחבי ישראל, ומספר המאובחנים בכל יממה ממשיך לנסוק. לפי שעה ישנם 113 חולים שמצבם קשה, ובהם 39 שנזקקים לסיוע בנשימה. מניין המתים מקורונה בישראל עומד כעת על 344 מפרוץ המגפה.