משרד הבריאות עדכן הבוקר (רביעי) כי רף 2,500 הנדבקים נחצה, ועל כן הוא צפוי לבקש מהשרים בימים הקרובים לאשר במהרה את תחילתו של שלב "הריסון המהודק". בתוך כך, בעלי העסקים במדינה שוב חוששים שיורו להם לסגור את החנויות, אולם כעת יו"ר התאגדות רשתות המסחר מאיים כי "שום חנות לא תיסגר, לא חנות רחוב, לא חנות בפאוור סנטר ולא חנות בקניון".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בהמשך להערכות כי הממשלה תטיל את ההגבלות החדשות, פנה היום עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לראש הממשלה ולראשי מערכת הבריאות והזהיר מפני התוצאות שעלולה להביא ההחלטה לסגור עסקים. "יש לנתק את הקשר הגורדי בין נתוני תחלואה הארצית לבין סגירה מקיפה וגורפת של המגזר העסקי".
הנציגים של בעלי העסקים במדינה, מגנים את ההחלטה הידועה מראש של הגבלות חמורות על עסקים, משום שלדבריהם, מוקדי התחלואה לא נמצאים בעסקים - אלא במקומות אחרים. לין הסביר ש"חייבים לשנות את תבנית העבודה ולתקוף ישירות מוקדים יוצרי קורונה – כמו שראינו לאחרונה, שיבה של ישראלים מארצות אדומות ללא בקרה והתקהלויות בשדה התעופה".
ללין הצטרף גם יו"ר התאגדות רשתות המסחר, האופנה וההסעדה, שחר תורג'מן, שאמר: "לכולם ידוע וברור שהמסחר לא תורם לתחלואה, כמו שלכולם ברור וידוע מה מקור התחלואה: השבים מחו"ל, ההפקרות במגזר הערבי, החתונות, מסיבות טבע, התפילות בהר הבית וכל המקומות שהמדינה הפקירה".
בניגוד ללין, תורג'מן גילה גישה תקיפה יותר כלפי הממשלה והזהיר את העומדים בראשה כי "מעתה אנו מפסיקים לשלם את מחיר מחדלי הממשלה ולא נשלח פעם נוספת חצי מיליון עובדים ללשכת התעסוקה. מבחינתנו העובדים שלנו הם לא עוד נתון סטטיסטי בגרף האבטלה או משחק יויו, הם בני אדם שצריכים לפרנס משפחות. אנו מודיעים בזאת שאף חנות לא תיסגר, לא חנות רחוב, לא חנות בפאוור סנטר ולא חנות בקניון".
לין הוסיף ואמר כי ההחלטה, אם תתקבל, תהיה "בעליל בלתי מוצדקת ותהווה הרס מיותר של חלק גדול מהמגזר העסקי בישראל". לדבריו, הסגירה והפתיחה של העסקים בשל התנודות בתחלואת הקורונה, יהפכו רבים מן העסקים בארץ לתלויים ברשויות המדינה.