כפי שפרסמנו לראשונה בתוכנית חיסכון וב-N12 החל מהיום (חמישי) צפוי להיכנס לתוקף קיצור של תקופת הבידוד מ-14 ל-12 ימים, כל זאת בכפוף למספר תנאים. אלו שיבקשו לקצר את הבידוד יצטרכו בין היתר לעבור שתי בדיקות קורונה בתקופה של עשרה ימים ממועד החשיפה ובתנאי שהבדיקה הראשונה יצאה שלילית. בתחילת השבוע אמרו בכירים במשרד הבריאות כי בעוד חודשיים צפויה להתקצר תקופת הבידוד לעשרה ימים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הליך קיצור הבידוד יתבצע בצורה הבאה: ראשית על הנחשף לדווח למשרד הבריאות כי נכנס לבידוד. לאחר מכן, יתבקש לבצע בדיקת קורונה ראשונה - מוקדם ככל האפשר ממועד הכניסה לבידוד. בשלב הבא יהיה צורך לבצע בדיקת קורונה שנייה לאחר היום ה-10 ממועד החשיפה לחולה המאומת או החזרה מחו"ל. במשרד הבריאות מדגישים כי יש להמתין 24 שעות בין בדיקה לבדיקה, בתנאי שהראשונה יצאה שלילית.
אם שתי הבדיקות שביצע אותו אדם שנחשף יצאו שליליות ובנוסף עברו 12 ימים ממועד החשיפה, משרד הבריאות ישלח הודעת SMS שתאשר את יציאתו מהבידוד. גם אם התקיימו כל התנאים הנ"ל, אך לא התקבלה הודעת SMS, ישנה הנחיה כי הבידוד לא קוצר ובמידת הצורך יש להתקשר ל"קול הבריאות" (*5400) לקבלת הנחיות בהתאם.
לקיצור הבידוד משמעויות רבות. יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ צבי האוזר, הסביר בעבר כי קיצור ימי הבידוד, "תשפיע מהותית על המשק ואמון הציבור". מהנתונים שעלו בוועדה יותר ממיליון וחצי ישראלים נכנסו לבידוד מאז חודש יולי, מצב שפוגע בתוצר הלאומי בעלות הקרובה למיליארד שקלים. קיצור ימי הבידוד צפוי לחסוך כ-300 מיליון שקלים בשלב הראשון, ואילו כשיקוצר ל-10 ימים צפוי לחסוך למעלה מחצי מיליארד.
יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, אמרו בעקבות החתימה על קיצור ימי הבידוד: "הכיוון הוא נכון, אך יש לקצר יותר את משך הבידוד, לפחות לעובדים החיוניים. בקרוב מאוד תחל עונת השפעת, וכמות ההיעדרויות מהעבודה תגדל ותגיע לממדים שיקשו על הייצור בישראל. מקומות העבודה, ובעיקר החיוניים שבהם, כבר הוכיחו את יעילותם בקטיעת שרשרת ההדבקה ובשיעורי הדבקה כמעט אפסיים. לא בכדי צרפת הורידה את משך הבידוד ל-7 ימים ואיטליה ל-10".