רגע לפני קבלת החיסון השני לקורונה כתבנו משה נוסבאום ערך בדיקת נוגדנים לנגיף וגילה כי רמת הנוגדנים בדמו לאחר קבלת חיסון אחד - נמוכה. היום (שלישי) מלאו שבועיים מאז שקיבל את החיסון השני לקורונה ונוסבאום ביצע בדיקה נוספת. "למשה יש נוגדנים בכמות מצוינת", בישר בחגיגיות המומחה למחלות זיהומיות בהדסה עין כרם פרופסור רן ניר פז.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- המדריך המלא: מבצע חיסוני הקורונה בישראל
- סקר סרולוגי בשיבא: כמה ישראלים פיתחו נוגדנים אחרי החיסון לקורונה?
- כמה ישראלים פיתחו נוגדנים אחרי המנה השנייה של החיסון של פייזר?
- מומחה מסביר: כמות הנוגדנים אחרי המנה השנייה עולה משמעותית
- החלמתם ויש לכם נוגדנים? כנראה עדיין תצטרכו להתחסן נגד הנגיף
"בפעם הקודמת לא היו לי נוגדנים", אמר נוסבאום לאחות חווה גרדנר שנטלה ממנו מנת דם לשם בדיקת הנוגדנים. "בגלל זה עושים שני חיסונים", השיבה לו. לפני שבועיים נבדקה רמת הנוגדנים של נוסבאום רגע לפני קבלת החיסון השני, אך כעת מדובר בבדיקה חשובה יותר. שכן, על פי פייזר, הוא אמור להיות מחוסן לאחר קבלת 2 מנות חיסון.
"למשה יש נוגדנים בכמות מצוינת שמעידה שהחיסון השני עשה את העבודה שלו", אמר פרופסור רן ניר רפז שעלה לשידור כדי לבשר למשה את התוצאות. "כרגע לפי ההבנה שלנו הוא כנראה מחוסן היטב כנגד המחלה". ניצלנו את ההזדמנות כדי לשאול את פרופסור ניר פז עוד כמה שאלות.
כמה זמן לדעתך הנוגדנים האלה יחזיקו?
"אנחנו עוד לא יודעים כי הנתונים האלה עוד לא התפרסמו. אנחנו מתחסנים תוך כדי זה שהמחקרים של פייזר ומודרנה והחברות האחרות עדיין מתרחשים", השיב פרופסור ניר פז. הוא הסביר: "לכן אנחנו לא יודעים את משך הזמן שהנוגדנים האלה יחזיקו. אנחנו מניחים שהם יחזיקו הרבה זמן, אבל המידע על פרק הזמן שהם יחזיקו עדיין לא קיים".
הוא הדגיש כי ההתחסנות אינה פוטרת אף אחד מעטיית מסכות: "צריך להגיד עוד דבר אחד מאוד מאוד חשוב – זה שאנחנו מתחסנים ואנחנו מחוסנים לא פוטר אותנו עדיין ממסכות. אנחנו עדיין לא יודעים שהנוגדנים האלה מונעים מאיתנו להידבק ולהדביק".
מה עושה מי שגם אחרי החיסון השני רמת הנוגדנים שלו נשארת נמוכה?
"זה מתחלק לשני חלקים. אנחנו לא ממליצים לבדוק את הנוגדנים. רק במקרים חריגים או במקרים מאוד מסוימים אנחנו בודקים את הנוגדנים. זאת משום שהנוגדנים זה רק סמן אחד לחיסוניות לנגיף. ולצורך החיסוניות לנגיף צריך עוד כמה דברים שאנחנו לא בודקים ברמה הרוטינית", הסביר המומחה למחלות זיהומיות.
פרופסור ניר פז טען כי בדיקת הנוגדנים היא רק שיטה לבדיקת החיסוניות לנגיף. "יותר מזה, אנחנו יודעים שבשיעור של בערך אחד למאה – מעל גיל 60 לא יפתחו נוגדנים. זה לא אומר שאנשים לא מחוסנים. זו רק הדרך שלנו לבדוק את התגובה לנגיף בצורה הפשוטה שזמינה יחסית לנו בבתי החולים ובקופות החולים", הוסיף.