כשאומרים את המילה "מגפה", התמונות שתועדו במחלקת הקורונה של בית החולים רמב"ם, ופורסמו אמש (שני) במהדורה המרכזית, הן התמונות שעולות בראש. מערך הקורונה של רמב"ם הוא בעצם חניון שהוסב למחלקות רפואיות מתקדמות. במקום הזה מרגישים את הגל השלישי, ממש נחשול - של חולים במצב קשה. אחת המאושפזות למשל, תיארה כך את השגרה במחלקה: "אנשים שוכבים – ופתאום נעלמים ונלקחים להנשמה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד בנובמבר האחרון, רק לפני חודש וחצי, אושפזו במערך הקורונה של רמב"ם 22 מטופלים בלבד. היום, בתחילת חודש ינואר, מאושפזים במחלקה כבר 102 מטופלים, שבהם מטפלים כ-50 אנשי סגל בכל רגע נתון, והם מתחלפים בכל 3 שעות. אנשי הצוות שהתראיינו לכתבה סיפרו שלא רק שחלה עלייה בממדי התחלואה, אלא גם בחומרת התסמינים.
"פתחנו את הבוקר עם 16 חולים, ב-12 שעות האחרונות קיבלנו 3 חולים, שאחד מהם הוא בן 38 בלי שום מחלות רקע שהונשם בלילה. המחלה קשה, פעילה ואינטנסיבית"
יבגניה, אחות אחראית בטיפול נמרץ קורונה ברמב"ם
יבגניה, אחות אחראית בטיפול נמרץ קורונה חוותה את המגפה מתחילת הגל הראשון, וגם עבורה השבועות האחרונים הם יוצאי דופן. "זה השיא שלנו", סיפרה. "פתחנו את הבוקר עם 16 חולים, ב-12 שעות האחרונות קיבלנו 3 חולים, שאחד מהם הוא בן 38 בלי שום מחלות רקע שהונשם בלילה. המחלה קשה, פעילה ואינטנסיבית".
רולא אבו אל היג'א, אחות אחרת במחלקה, סיפרה גם היא עד כמה התקופה האחרונה חריגה. "אני עובדת מחודש מרץ במחלקת הקורונה, מהחולה המונשם הראשון", אמרה. "דבר כזה עוד לא ראינו. עוד לא חווינו. פשוט מטורף. אתה לא מצליח להרים את העיניים מהחולה, ואתה עובד על שלושה חולים. אין כוחות".
"אנשים צריכים להיזהר, אתה לא מבין כמה זה מסוכן. אני רואה פה אנשים שוכבים ואחרי שעתיים פתאום נעלמים כי לקחו להנשים אותם"
דבורה צור, מאושפזת במחלקת הקורונה
המאושפזים מעידים: "עד שאתה לא חווה את זה, אתה באמת לא מבין"
דבורה צור, שהתאשפזה במחלקת הקורונה בבית החולים ובקרוב משתחררת, סיפרה איך נראו הדברים מה של החולים. "בכנות אני אגיד, עד שאתה לא חווה את זה, אתה באמת לא מבין", אמרה. "אנשים צריכים להיזהר, אתה לא מבין כמה זה מסוכן. אני רואה פה אנשים שוכבים ואחרי שעתיים פתאום נעלמים כי לקחו להנשים אותם".
אליאס ואשקר ריאד שמאושפזים במחלקה סיפרו שהספיקו להתחסן במנה הראשונה ובכל זאת חלו, לפני או אחרי החיסון. אשקר, כועס למדי על חלק מחבריו במגזר הערבי, שלא מקפידים מספיק על ההנחיות. "הכול כואב לך ואתה לא יודע מה כואב לך", סיפר אשקר. "באות לך סוג של הקאות, חוסר תיאבון חזק. תשמרו על ההנחיות וההיגיינה".
מפסיקים טיפולים שגרתיים בבית החולים עקב העומס
מערך הקורונה של רמב"ם עמוס מאוד, ואנשי הסגל הרפואי כל הזמן בתנועה, לא מפסיקים לעבוד. מחוץ למחלקה, בחמ"ל, משקיפים הרופאים הבכירים ואנשי ההנהלה, מודעים לשחיקה הגדולה של הצוות הרפואי. קריסה - עדיין לא בפתח, אך פגיעה בשירותים הרגילים - בהחלט כבר כאן.
אבי ויסמן, סגן מנהל בית החולים רמב"ם אמר שעל מנת לתת את הטיפול ההולם, נעצרות חלק מהפעילויות הרפואיות האחרות: "הפסקנו פעילות בארבעה חדרי ניתוח וביטלנו מחלקה וחצי פנימיות. יש פה פגיעה בציבור, פגיעה שהיא משמעותית".