בכל מה שקשור להדבקה לפחות האומיקרון שינה מעט את כללי המשחק, מה שאומר שאם ההנחיות לא ישתנו - מדינת ישראל עומדת בפני גל בידודים המוני. יותר מ-75 אלף בני אדם מבודדים כיום בישראל בעקבות חשיפה למאומתים, כמחצית מהם (כ-36 אלף) כתוצאה מהדבקות במערכת החינוך. זה אומר שבפועל ישנם הרבה יותר מבודדים, כי גם ההורים צריכים לחזור ולהישאר בבית לצד הילדים. רק בחברת החדשות נכנסו כ-20 מאנשינו לבידוד, בעקבות מגע עם אדם אחד שאומת לאומיקרון.
לפי הצפי של מערכת הבריאות, כנראה שכולנו עוד נתגעגע למספרים האלה, כי פרופ' ערן סגל ממכון וייצמן, המייעץ לקבינט הקורונה ולראש הממשלה, מעריך שבתוך כשבועיים יעמוד מספר המבודדים על 600-800 אלף בני אדם. אם אכן נגיע לשם, זה יהיה מספר גדול כמעט פי חמישה מהשיא הקודם שקבע גל הדלתא, שם היו בשיא ההתפרצות כ-170 אלף מבודדים.
כל זאת, בהנחה, שמדיניות הבידודים תישאר כמו היום - שגם מחוסנים בשלוש מנות יישלחו לבידוד בעקבות חשיפה למאומת. בפעמים הקודמות הפטור מבידוד היה תמריץ גדול מאוד עבור מאות אלפי ישראלים להתחסן.
נכון לעכשיו, ההנחיות במוקדי משרד הבריאות מאוד מעורפלות ומבלבלות. הנחייה רשמית עוד לא ירדה אל השטח, למרות שמשרד הבריאות כבר גיבש עמדה שדורשת מכל אדם שנחשף למאומת לאומיקרון או אפילו למי שחשוד ככזה, להיכנס לבידוד של שבעה ימים בכפוף לשתי בדיקות. כאשר מדברים על האפשרות של סגר, כמו שזה נראה עכשיו, אם מדיניות הבידודים לא תשתנה, המוני ישראלים ימצאו את עצמם בפועל - בסגר - בבידוד בבית.
ואיך מתמודדים עם "מגפת הבידודים" הזו במדינות אחרות? יש מדינות שמחמירות יותר ויש כאלו שמחמירות פחות. בדרום אפריקה, משם האומיקרון הגיע לחיינו, גל התחלואה יורד בימים אלו – בדיוק באותו הקצב שבו הוא עלה. שם לא הוטלו שום מגבלות על הציבור, אין בידודים ואין סגרים, המלצה למסכה וריחוק חברתי בלבד. כמות המחוסנים עלתה בשבועות האחרונים והיו רבים שנדבקו, אבל הגל יורד ללא כל הגבלות משמעותיות.
בארצות הברית הנשיא ג'ו ביידן וסגניתו קמלה האריס נחשפו לחולה מאומת, ומאז עוברים בדיקות מידי יום – ומנהלים שגרת חיים רגילה במקביל. סביר להניח שאמריקנים מן השורה לא נבדקים מידי יום, אך גם הם ממשיכים למעשה בשגרת חיים רגילה.
מאידך, ביפן מחייבים כל מי שנחשף למאומת לווריאנט האומיקרון להיכנס לבידוד של 14 יום במלונית ממשלתית. מדינות רבות באירופה מחליטות על סגרים חלקיים או הגבלות על התקהלויות – אבל תוך מתן פיצויים לבעלי העסקים.