ראש הממשלה נפתלי בנט הכריע אמש (שני) כי מתווה הכיתה הירוקה שעליו פורסם לראשונה ב"אולפן שישי", יורחב גם לגני הילדים כבר ביום ראשון בשבוע הבא. עוד החליט בנט בהמלצת משרד הבריאות שהמתווה יוחל גם בערים צהובות ולא רק בערים ירוקות. בנט החליט גם להשאיר את חובת הבידוד מחוץ לשעות בית הספר, זאת למרות ההתנגדות של משרד החינוך. את ההחלטה קיבל בתום דיון עם כלל גורמי המקצוע הרלוונטיים.
בדיון התנה בנט את הרחבת המתווה בכך שהמעקב אחרי דיווחי ההורים על בדיקות הילדים יהיה מהודק ככל שניתן, והשדיווחים יהיו מלאים. כיתה שבה הצוות החינוכי וההורים לא ידווחו באופן שוטף על פי ההנחיות - הילדים שהוריהם לא דיווחו יידרשו לחזור לבידוד, כך על פי בנט.
"בשעות אחר הצוהריים, התלמידים שמשתתפים במתווה הכיתה הירוקה לא ישתתפו בפעילויות מרובות משתתפים שלא כוללות את תלמידי הכיתה, ולא ייכנסו למקומות שחל בהם התו הירוק", אמר בנט. "זאת במטרה לצמצם את סיכויי ההדבקה ולשמור על בריאות התלמידים, במקביל להשארת מערכת החינוך פתוחה".
בהודעה שהוציא לתקשורת ציין ראש הממשלה שמתווה עבור ערים כתומות ואדומות יגובש על ידי משרד החינוך והבריאות ויוצג בהקדם. חשוב לציין כי הנתונים שהוצגו מהפיילוט לא היו חד-משמעיים עקב מיעוט נתונים. משרד הבריאות לא הוכיח באופן חד-משמעי שהפיילוט מוריד תחלואה, אך לאור הירידה במקדם ההדבקה הוחלט להמשיך את מדיניות הכיתה הירוקה.
בדיון שבו הוחלט על הרחבת המתווה השתתפו שר הבריאות, שרת החינוך, מנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"ל משרד החינוך, ממונה הקורונה, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מפקד פיקוד העורף, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, המשנה לראש המל"ל, עוזר שר הביטחון להתגוננות וגורמי מקצוע נוספים.
בסוף השבוע פורסמו תוצאות פיילוט מתווה הכיתה הירוקה. בפיילוט נבדקו 323 מוסדות, בהם כ-120 אלף תלמידים מ-432 כיתות. באלו שנמצאו בהן תלמיד חיובי - 60% מהכיתות - היו בלי מאומת נוסף (ללא בידוד), ב-10% מהכיתות שנבדקו כן היה מאומת נוסף וב-16% מכיתות נמצאו 2 מאומתים. חשוב לציין שרוב המאומתים הנוספים זוהה בימים הראשונים.