גם על רקע ההתפשטות הנרחבת של זן אומיקרון בישראל - סגר לא על הפרק: שר הבריאות, ניצן הורוביץ, מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס ופרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא, ערכו הערב (חמישי) מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה. שר הבריאות, ניצן הורוביץ, הדגיש בדבריו כי למרות נתוני התחלואה שהולכים וגדלים, צעדים חריפים כמו הטלת סגר אינם רלוונטיים.
הורוביץ אמר בפתח במסיבת עיתונאים: "אנחנו מוכנים למספרי הדבקה גבוהים וערוכים לכל האפשרויות. המצב בשליטה - התכוננו, נערכנו, תרגלנו מראש והמצב בישראל הרבה יותר טוב ביחס לעולם. הרווחנו זמן יקר בזכות פעולות מהירות ושקולות. זה לא אומר שאפשר להיות שאננים".
עוד דחה השר אמירות לפיהן אומיקרון הוא 'שפעת' - והדגיש שלא יינקטו צעדים מרחיקי לכת שיובילו לסגירת המשק: "זה ממש לא שפעת - אי אפשר להתייחס לאומיקרון בקלות ראש. גם היום, בדיוק כמו בגל הקודם, אנחנו מחויבים לראות את כל התמונה: נמשיך לשמור על הפרנסה של הציבור, על חינוך הילדים ועל שגרת החיים. גם זה חלק מהבריאות".
לדברי השר הורוביץ, "אומיקרון שונה מהגלים הקודמים ומחייב אותנו למהלכים חדשים. אני שומע ביקורת על כך שהממשלה נוגעת בהקלות - צריך לשנות תפיסה. אין פה מקלות וגזרים. הפעולות שנקטנו בנתב"ג האטו משמעותית את כניסת הווריאנט, אבל אמרנו מההתחלה שמרגע שההדבקה העיקרית נהייתה בארץ - חלק מההגבלות על חו"ל התייתרו. אם זה לא אפקטיבי - לא נגביל סתם. ככל שהגל יימשך, לאו דווקא נמשיך את המגבלות".
שר הבריאות הדגיש שצעדים כמו החלת סגר אינם על הפרק: "אין שום צורך להלך אימים על הציבור ואין מקום לפאניקה. התרחישים האפוקליפטיים מיותרים לחלוטין ומייצרים חרדה בציבור. אין סיבה לדבר על סגרים - זה לא על הפרק. הציבור לחוץ מספיק, אין צורך להלחיץ עוד יותר".
על התרופה החדשה נגד קורונה שהגיעה לישראל אמר השר: "היא לא תחליף לחיסון אלא תינתן לאנשים בסיכון שנדבקו כדי למנוע תחלואה קשה". עוד אמר הורוביץ: "אנחנו זקוקים לבוסטר עכשיו - עוד מיטות אשפוז, עוד מכשירי אקמו - זו דרישה שתציל חיים ואני מצפה שגם באוצר יבינו שיש דברים שלא חוסכים בהם".
עוד הדגיש שר הבריאות כי בכוונת המשרד לשנות את המדיניות בכל האמור לכניסת זרים לארץ: "נתקדם לקראת כניסה מדורגת של אזרחים זרים ותיירים לארץ. ישראל לא יכולה להישאר מבודדת מהעולם לאורך זמן. אנחנו עושים ניהול סיכונים שקול ואחראי".
מנכ"ל משרד הבריאות: אישרתי מתן מנה רביעית למדוכאי חיסון, חובה לעטות מסכות בחוץ בהתקהלויות
במהלך מסיבת העיתונאים, הדגישה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, מדוע חשוב לחסן ילדים - במיוחד בתקופה הנוכחית בה זן אומיקרון מתפשט במהרה: "רוב התחלואה עד כה היא בצעירים. לא מפני שהוא תוקף במיוחד ילדים אלא כי יש הדבקות מאסיביות וזו אוכלוסייה שאיננה מחוסנת. חלקם מגיעים בסופו של דבר לאשפוז, לכן כל כך חשוב חיסון הילדים בעת הזו".
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אמר במהלך מסיבת העיתונאים שהוא אישר לתת מנת בוסטר נוספת (חיסון רביעי) למדוכאי חיסון. "לאנשים שהיו בדיון אין ספק שההחלטה הייתה נכונה למול הסיטואציה", אמר פרופ' אש בהקשר זה, "זו חזקה מצוינת בקבלת ההחלטות שלי. עניין העיתוי יוכל להתקבל כעת בלוח זמנים קצר". עוד הוא הבהיר כי חלה חובה לעטות מסכות בחוץ בהתקהלות של יותר מ-50 איש.
פרופ' אש התייחס גם לתחקיר של יואב אבן ששודר אמש במהדורה המרכזית, ובו נחשף שחלק מחברי הצוות לטיפול במגפות, שממליצים על מתן חיסונים לאוכלוסייה, כלל אינם רופאים: "רוב ההמלצות התקבלו ברוב גדול מאוד כשלרופאים יש משקל חשוב מאוד. הצט"מ קיבל החלטות מורכבות ואמיצות - כך גם ההחלטה על החיסון הרביעי. לי יש את האפשרות לשקול את העיתוי להוציא לפועל את ההחלטה שהתקבלה בצט"מ".
במענה לשאלת חדשות 12 על ההחלטה ללכת לחיסון רביעי, אמרה ד"ר אלרעי-פרייס: "אני חיה עם זה בשלום. ככה חיים במגפה עם נתונים חלקיים וצריך לפעמים לקבל החלטות כשאין מידע מלא. כשהצט"מ התכנס ראינו גל תחלואה אדיר ולכן התקבלה ההחלטה הנצורה. אני עומדת מאחורי ההחלטה בכל ליבי כולל הרופאים בצט"מ שהצביעו בעד".
על מסיבות הסילבסטר שצפויות מחר בכל רחבי הארץ אמר שר הבריאות: "כל אחד צריך לנקוט באחריות אישית. לא נשלח שוטר לכל אדם ובהחלט תהיה אכיפה גבוהה יותר של התו הירוק במועדונים ואולמות אירועים אבל נדרשת אחריות אישית של הציבור". הפרויקטור פרופ' זרקא הצטרף לדבריו ואמר כי "הנגיף לא מבדיל בין מסיבות נובי גוד, סילבסטר או ההילולה של הבאבא סאלי. יש להימנע מהתקהלויות".