מחקר חדש שנערך בדרום אפריקה גילה כי מחלימים מאומיקרון, בעיקר מחוסנים - אך גם אלה שלא, פיתחו יכולת הגנה טבעית טובה יותר מפני זן הדלתא. במסגרת המחקר שערך פרופ' אלכס סיגל, ממובילי חקר הקורונה בעולם, נבדקו 14 מחלימים בדרום אפריקה. הנוגדנים בדמם של המחלימים נבדקו סמוך למועד הופעת התסמינים וכשבועיים לאחר מכן.
ממסקנות הניסוי עולה כי הסיכוי של האומיקרון להפוך לזן השולט בכל העולם גבוה במיוחד – כפי שאנו אכן רואים כיום. כמו כן, החוקרים סבורים שאם האומיקרון אכן לא גורם למחלה קשה, העומס על מערכות הבריאות צפוי להצטמצם באופן משמעותי. נדגיש כי אם תופעת החסינות תהפוך לרווחת, מדובר בבשורה חשובה - לא רק בנושא דעיכת זן דלתא המסתמנת, אלא גם באשר ליכולתנו לקרב את המגפה לסופה.
המחקר האופטימי מתפרסם כשברקע אזהרותיו החמורות של ראש הממשלה נפתלי בנט מפני "סערת הדבקה שכמותה לא ראינו בישראל". בנט התייחס להתפשטות האומיקרון והזהיר בתחנות הרדיו גל"צ וכאן רשת ב' כי "אנחנו הולכים להיקף הידבקות גבוה מאוד, כזה שלא ראינו בישראל. הסערה תקרה, לא יכולים למנוע את זה".
עוד אמר ראש הממשלה כי בקרוב היקף המאומתים בישראל צפוי לעלות בעקבות התפשטות האומיקרון. יחד עם זאת הבהיר בנט שבנוסף לצורך לשמור על בריאות הציבור, הממשלה מציבה לנגד עיניה גם את החובה להגן על המשק והכלכלה מפני פגיעה קשה. "מטרתנו היא לשמור על בריאות הציבור, אך גם על הכלכלה והמשק – כמו שעשינו בדלתא עם מינימום פגיעה", הדגיש. "נירתם לצמצם את הפגיעה הכלכלית והפגיעה בחינוך ככל האפשר".