השאלות למומחים לקראת הדיון המכריע - והנתונים על תחלואת ילדים: צוות הטיפול במגיפות יקיים היום (חמישי) לראשונה דיון ציבורי פתוח באשר להמלצה להתחיל לחסן ילדים בני 11-5 נגד קורונה. בדיון, המומחים יציגו לציבור את המידע בנושא ואת מכלול השיקולים לקראת קבלת ההחלטה על המלצתו למנכ"ל משרד הבריאות - וגם ישיבו על שאלות שהתקבלו מהציבור בסוגיה, וחלק מהשואלים אף יוכלו להופיע בפני המומחים במהלך הדיון.
לא מעט שאלות מהציבור נגעו לאפקטיביות החיסון במניעת הידבקות ובמניעת תחלואה ותחלואה קשה. עוד שאלו כיצד צפוי החיסון להשפיע על תסמונת PIMS ומניעת Long Covid והאם ידוע משך הזמן שבו החיסון יהיה אפקטיבי? עוד נשאלה שאלה שמעסיקה הורים רבים: "מאחר שישנה נטייה פחותה בקרב ילדים להידבק ולפתח תחלואה קשה, האם נכון לחסנם בחיסון חדש, אשר בוצעו לגביו מעט ניסויים קליניים עד כה?".
השאלות שהועברו מהציבור - המסמך המלא
בכל האמור להשפעות ארוכות טווח של החיסון - נשאלו המומחים האם ניתן לקבוע בוודאות שאין סכנה לתופעות לוואי ופגיעות בבריאות המתחסנים, שיתגלו רק שנים לאחר מתן החיסון? ובנוסף עלתה סוגיית הפגיעה בפוריות לכאורה: "לאור הטענות בדבר פגיעה במחזור החודשי לנשים בגירות אשר התחסנו, האם אין חשש לפגיעה
בהתפתחות מערכת הרבייה או פגיעה הורמונלית בקרב ילדות וילדים שיתחסנו?".
בנוסף, הועברו שאלות בדבר השפעת החיסון על אוכלוסיות ומצבים בריאותיים מסוימים – ונשאל בין היתר האם החיסון ניתן גם לילדים שהחלימו מקורונה? עוד שאלו הורים האם מדגם של 1,500 ילדים שהשתתפו בניסוי של פייזר הוא מספיק גדול על מנת לשלול תופעות לוואי אפשריות - וגם תהו כיצד ניתן להסביר את הפער במינונים של מנות החיסון בין ילד בן פחות מ-12 לילד מעל הגיל הזה.
אמש פרסמנו לראשונה את הנתונים שיוצגו בדיון היום: כמיליון ילדים בישראל עדיין לא התחסנו, ובסך הכל חלו בקורונה כ-230 אלף ילדים עד היום. 150 ילדים לקו ב-PIMS, כשגילם הממוצע עומד על 9. עוד עולה מהנתונים כי ישנם כ-500 ילדים שאושפזו כתוצאה מקורונה וכי 3 ילדים מתו. עד היום לקו כ-3,000 ילדים בתסמיני פוסט קורונה (לונג קוביד).
סיקור N12 על חיסון הילדים
- סנקציות על הורים שלא יחסנו את ילדיהם?
- אחרי הכרעת ה-FDA: הלו"ז הצפוי בישראל
- הסיכונים והתועלת בחיסון בני 11-5
- הוויכוח על חיסוני הילדים: מה חושבים חברי הוועדה שידונו בישראל?
ברקע החששות של הורים רבים, הצוות החליט לשדר את הדיון בשידור חי, ולהזמין את הציבור, הן להשמיע את עמדתו בפני חברי הוועדה והן להציג שאלות למומחים, כחלק מהליך שקוף בנושא. יחד עם זאת הובהר כי ההחלטה לא תתקבל באותו היום. הדיון יכלול את הצגת הנושא על-ידי מומחים וחברת פייזר וכן מענה לסוגיות שיעלו מהציבור ושמיעת עמדות שונות.