מדינות אדומות, אבל ללא סגר: בין רביעי לחמישי בחצות (16 בדצמבר) יצורפו שתי מדינות נוספות לרשימת המדינות האדומות - מדינות שחל איסור לנסוע אליהן למעט אישורים חריגים - דנמרק ובריטניה, כשנכון להיום גם בלגיה על הכוונת, אך טרם הוכרזה כמדינה אדומה. בדיקת N12 מגלה מהן ההגבלות שהוטלו עד כה במדינות האדומות החדשות - והאם איסור הכניסה אליהן בכלל מוצדק?
בדרום אפריקה, משם החל להתפשט וריאנט אומיקרון, ישנה חובת עטיית מסכות בכל מקום - והתושבים נדרשים לחטא את ידיהם בכניסה למקומות סגורים. בנוסף, ישנה הגבלה של התקהלות עד 50 אנשים ובמקומות העבודה נדרשים העובדים לשבת ברווחים של מטר וחצי, וישנו עוצר לילי משעה 23:00 עד 04:00 לפנות בוקר. היום צפויים הגורמים האחראים לדון בצורך להרחבת העוצר לכדי סגר - אך לפי התקשורת המקומית נראה שהמצב אינו חמור דיו מבחינתם בשביל להטיל מגבלות משמעותיות נוספות.
בדנמרק, מלבד מגבלות רגילות הכוללות עטיית מסכות והמלצה לעבוד מהבית, הוחלט כי השבוע יעברו בתי הספר ללמידה מקוונת - ומועדוני לילה, ברים ומסעדות ייסגרו בחצות.
בבריטניה רגועים אפילו יותר. על התושבים לעטות מסכות, אך לא נראה שיש הגבלת התקהלות. בכניסה לאירועים ומועדוני לילה צריך להציג "תו ירוק" - חיסונים שהושלמו במלואם, בדיקה שלילית מה-48 השעות האחרונות או פטור. בנוסף, אתמול פורסמה המלצה לעבוד מהבית "אם אתם יכולים".
בלגיה הוגדרה תחילה אדומה בידי משרד הבריאות, אך לאחר שנשקלו שיקולים נוספים, הוחלט בשלב הזה לא להכניס אותה לרשימת המדינות האדומות. ומה המצב שם? על פי העדכון האחרון, הוחלט להקדים את חופשת חג המולד לתלמידים - והתושבים התבקשו לצמצם ככל האפשר מגע בין בני אדם.
גם איי סיישל הוגדרה אדומה עקב היותה מדינה אפריקאית - זאת על אף שזוהו בה שני מקרים בלבד של חולים באומיקרון. שם הוחלט לאסור על התקהלויות ולהרחיב את שעות הפעילות של חנויות המכולת מ-19:00 ל-21:00 על מנת להקל על העומסים לקראת חג המולד.
על אף שבכל המדינות ישנן הגבלות מסוימות (כמעט כמו בכל מדינה אחרת בעולם) נראה שלפחות לתפיסתן - התחלואה עדיין אינה קיצונית, ובאף אחת מהן לא הוטל סגר. בעוד ישראל מיהרה להכריז עליהן כמסוכנות מאוד - בפועל, התושבים המתגוררים בהן נדרשו לשנות רק במעט את שגרת חייהם בצל האומיקרון.