בכירי משרד הבריאות השתתפו היום (חמישי) בפורום גרמניה-ישראל לבריאות דיגיטלית שהתמקד במגפת הקורונה – שמצד אחד דועכת בישראל ומצד שני ממשיכה להרים ראש ברחבי העולם. שר הבריאות ניצן הורוביץ נאם בפתח הוועדה והתייחס למדיניות חיסון ה"בוסטר" בישראל שיצאה לדרך לפני כשלושה חודשים.
ביום שלישי יצאו השר הורוביץ וראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס לביקור רשמי בברלין שבמסגרתו נפגשו עם שר הבריאות הגרמני יאנס שפאן. זאת כחלק משיתוף הפעולה בין גרמניה לישראל בנושא בריאות דיגיטלית והמאבק העולמי נגד הקורונה.
היום נערך פורום גרמניה-ישראל לבריאות דיגיטלית ובו שר הבריאות התייחס לאסטרטגיה של הממשלה בישראל שלא להטיל סגרים או הגבלות שיפגעו בעסקים – אלא להוריד את התחלואה בעזרת החיסונים.
"ראינו בשנתיים האחרונות בכל העולם שהמחיר שגובים הסגרים הוא קשה ביותר", אמר הורוביץ. "פגיעה אנושה בכלכלה, בחינוך, בתרבות ובשגרת החיים – כל אלו פוגעים בסופו של דבר גם בבריאות".
לדברי הורוביץ אחרי שלושה סגרים ארוכים שהיו בישראל, הממשלה החליטה להנהיג אסטרטגיה אחרת: "השארנו את המשק פתוח, אפשרו תנועה חופשית, פתחנו את שנת הלימודים במועד ואפשרנו פעילויות תרבות וספורט. כדי לאפשר את זה, הנחנו את התשתית שתאפשר לנו לחיות לצד הנגיף לאורך זמן".
"מערכת הבריאות הציבורית בישראל הבנויה על יסודות הסוציאל-דמוקרטיה היא זו שהצילה חיים יותר מכל דבר אחר – ולה מגיע הקרדיט הגדול ביותר", קבע שר הבריאות בכנס. "מערך קופות החולים ובתי החולים הציבורי שיודע להגיע לכל אדם בישראל ומאפשרת להנגיש טיפול וחיסון לכל אחד ללא קשר למקום המגורים, המוצא או רמת ההכנסה, היא שאחראית להצלחה במאבק מול הקורונה".
אחרי הורוביץ נאם שר הבריאות הגרמני שפאן שהסביר כי גרמניה נמצאת כעת היכן שישראל הייתה לפני כמה חודשים: "גרמניה צריכה ללמוד מישראל בנוגע למדיניות הממשלה במתן החיסון השלישי, ולשתי המדינות יש הרבה לתרום זו לזו".
השרים שוחחו על חיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות ועל האתגרים העומדים בפני מערכות הבריאות בגרמניה ובישראל. פרט לכך, דנו השניים בשיתופי פעולה בתחום הקנאביס הרפואי, בבינה מלאכותית בבריאות ובקידום זכויות להט"ב.