וריאנט האומיקרון מתפשט במהירות בישראל - והנתונים בשטח ממחישים זאת בבירור: מנתונים שהבאנו הערב (חמישי) בתוכנית חיסכון עולה ש-1 מכל 3 ישראלים שנדבק בקורונה בישראל - נדבק בווריאנט. נתונים מטרידים נוספים שבמערכת הבריאות מודאגים מהם מאוד הם אלה שמגיעים מנתב"ג - ומעידים על הדבקה נרחבת בזן החדש.
כל נוסע שחוזר לארץ ונוחת בנתב"ג עובר בדיקת קורונה - ובדיקתו נשלחת לריצוף כדי לגלות האם מדובר בזן הדלתא או האומיקרון. 90% מהמאומתים שהתגלו כחיוביים וחזרו ארצה ב-12 בדצמבר התגלו כנדבקים באומיקרון - ומדובר בזינוק משמעותי באחוזי ההדבקה בווריאנט תוך שבוע בלבד. שבוע לפני כן, 10% בלבד מהנבדקים נמצאו חיוביים לאומיקרון, מה שמעיד על ההתפשטות הנרחבת למדי של הזן.
על התפשטות הווריאנט בישראל ניתן ללמוד גם מבדיקה פרטנית של היישובים השונים בארץ: נכון להיום, ישנם 450 מאומתים ודאיים לאומיקרון ועוד למעלה מ-350 חשודים להידבקות בזן האומיקרון. על פי מפת התחלואה המעודכנת, ראשון לציון היא העיר עם מספר המאומתים והחשודים הגבוה בישראל לאומיקרון עם 229 נדבקים - אחריה מעלה אדומים עם 112 נדבקים, זאת לאחר שבעיר חלה התפרצות משמעותית.
ערים נוספות בהן יש מספר גדול יחסית של נדבקים בזן האומיקרון: תל אביב-יפו עם 61 נדבקים, פתח תקווה עם 57, חולון עם 55, 25 נדבקים אותרו במודיעין, 20 בדימונה ו-20 בירושלים. וזה לא נגמר בכך: רשימת הנדבקים או החשודים שנדבקו בנגיף עוד ארוכה.
עם זאת, למרות שמדובר בווריאנט מדבק הרבה יותר - דוח של הממשלה הבריטית שפורסם הערב מגלה שקיים סיכון מופחת של 50-70% לאשפוז עם אומיקרון לעומת הסיכויים לחלות קשה ולהתאשפז כשנדבקים בדלתא. עוד גילה הדוח שהיעילות של מנת הבוסטר (המנה השלישית של החיסון) מתחילה לרדת אחרי 10 שבועות - כחודשיים וחצי.