האומיקרון עשוי לבשר על תחילת סוף המגפה באירופה: אחרי נבואות זעם ובשורות קשות, בכיר בארגון הבריאות העולמי השמיע הערב (ראשון) הערכה אופטימית. "ייתכן באמת שאנחנו מתקרבים למערכה האחרונה כאן באירופה", אמר - אך הבהיר שעדיין צריך להיזהר כי הנגיף עלול להשתנות ועשויים להתגלות וריאנטים נוספים.

הציטוט מגיע מפי האנס קלוג, ראש אזור אירופה בארגון הבריאות. קלוג העריך שכ-60% מהאוכלוסייה באירופה יידבקו באומיקרון עד לחודש מרץ. השילוב של הנתון הזה והנגיף שנחלש, ביחד עם החיסונים והתרופות, מעלה את האפשרות של סוף המגפה. 

בבריטניה יפסיקו לאכוף חוקי קורונה

"המדענים שלנו מאמינים שסביר להניח שגל האומיקרון הגיע לשיאו ברמה הציבורית", ציין ראש ממשלת בריטניה בשבוע שעבר. "בזכות מבצע הבוסטר יוצא הדופן, יחד עם האופן שבו הציבור הגיב ונשמע לצעדים, אנו יכולים לחזור ולחיות על פי התוכנית המקורית".

הקורונה בבריטניה (צילום: רויטרס)
בבריטניה מחליטים לראות את הסוף, ארכיון|צילום: רויטרס

בתוך כך, הבהיר בוריס ג'ונסון כי ברגע שתוקפן של תקנות הקורונה יפוג - עטיית מסכות לא תיאכף יותר ברחבי המדינה. גם לא יבדקו את תוקפן של תעודות החיסונים. הממשלה המקומית אף ציינה שהיא לא תמליץ עוד לאנשים לעבוד מהבית. לצד זאת, כמה חוקרים מקומיים ביקרו את ההתנהלות של ג'ונסון והזהירו שהתחלואה עדיין עלולה לזנק שוב אם התושבים יחזרו להתנהל כרגיל.

באוסטריה למשל עדיין נאבקים בעלייה בתחלואה. לצד דרכים כלכליות לתמרץ את התושבים להתחסן, אושר חוק חובת החיסונים לבני 18 ומעלה. מי שעדיין יסרב להתחסן, ייאלץ לשאת בקנס שמתחיל בכמעט 700 דולר. בכך, אוסטריה היא המדינה הראשונה באיחוד האירופי שמציגה "מנדט חיסונים" נגד קורונה בצעד שצפוי להיכנס לתוקף ב-1 בפברואר. במקביל, בבלגיה התקיימו גם הערב עימותים והפגנות אלימות במחאה על ההגבלות שהמממשלה מטילה עם התפרצות האומיקרון במדינה.