סיבה לדאגה? מקרים ראשונים של הדבקה בשנית - באומיקרון ובתת הווריאנט החדש התגלו בישראל. מדובר בBa.2 - תת הווריאנט של האומיקרון. אם יתגלו עוד מקרים של הדבקה באומיקרון ולאחר מכן בתת הווריאנט - זה עלול לשנות את כללי המשחק.
סיקור הקורונה ב-N12:
- כך יראה מתווה התו הירוק החדש
- פייזר תקבל אישור לחיסון לבני חצי שנה עד 5
- בני 30 ומעלה יהיו זכאים לבדיקת PCR
- דרום אפריקה הודיעה: מאומתים ללא תסמינים לא יידרשו להיכנס לבידוד
בשלב זה מדובר במספר נמוך של מקרים, אך יש חשש שמי שהחלים מהאומיקרון לא בהכרח מוגן מהווריאנט החדש. היום בקבינט הקורונה הוצגו נתונים על הזן החדש: פרופ' שרון אלרעי-פרייס עדכנה כי עד כה יש כ-300 מאומתים בזן החדש בישראל.
משרד הבריאות הציג נתונים מהעולם על הווריאנט ועל כך שיש עליה ניכרת בתחלואה בדנמרק כתוצאה מהתפשטות הווריאנט Ba.2. בנוסף, הוצגו נתונים שלפיהם גם בבריטניה יש עלייה בתחלואה כתוצאה מהתפשטות הזן החדש.
פרופ' ערן סגל הציג נתונים שלפיהם הווריאנט מידבק פי 1.5 מהאומיקרון, אך עדיין אין עדויות שהוא גורם לתחלואה קשה יותר. פרופ' אלרעי פרייס התייחסה לנושא ולסוגיית הבוסטר השני - החיסון הרביעי: "ככל שמתרחקים מהחיסון יש ירידה במוכנות, גם בהדבקה וגם בתחלואה קשה".
פרופ' דורון גזית, חוקר מצוות ניטור התחלואה של האוניברסיטה העברית, אמר: "אם נראה התפרצות של BA2 בישראל ייתכן שיהיה צורך להרחיב חיסון 4 ליתר האוכלוסיות". אלרעי פרייס חידדה כי "החיסון הרביעי פתוח יחסית לכל אדם עם מחלת רקע, חשיפה מוגברת או מי שיש לו בני משפחה בסיכון, בכל מקרה מי שרוצה להתחסן יכול, 3 חודשים אחרי החלמה לא אמורים לקבל בוסטר".