בממשלה שוקלים לשנות או לבטל את מתווה התו הירוק בחלק מהעסקים, לאור העובדה שמחוסנים לקורונה נדבקים ומדביקים - כך פרסמנו הערב (שני) בתוכנית חסכון ובמהדורה המרכזית. בנוסף, ידונו במשרד הבריאות על קיצור הבידוד למאומתים - ועל מתווה חדש למי שזכאי לבדיקות PCR.

נתונים שהתקבלו במשרד הבריאות הראו שגם מחוסנים עם מנת דחף נדבקים ומדביקים בקורונה, אומנם הרבה פחות מלא מחוסנים - אך האומיקרון שינה את כללי המשחק. חלק מהמומחים נדרשו לצד הכלכלי, ואמרו שאין הצדקה לתו הירוק, וייתכן שניתן להסתפק בתו סגול. גורם בכיר באוצר אמר היום כי לקראת סוף החודש יקיימו דיונים אם לשנות או לבטל את מתווה התו הירוק בחלק מהעסקים.

מדריך: איך מבצעים בדיקת קורונה ביתית (צילום: מתוך
בדיקת קורונה ביתית|צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12

ברקע הזינוק הצפוי במספר המאומתים, משרד הבריאות צפוי להמליץ למחוסנים שלא פיתחו תסמינים ונחשפו לחולה קורונה - לבדוק את עצמם באמצעות ערכות ביתיות, ובכך יקלו את על העומסים בבדיקות האנטיגן וה-PCR ויחסכו את ההמתנה הבלתי נגמרת בתורים.לפי המתווה המסתמן, יופנו לבדיקות PCR רק מגיל 50 ומעלה, או מי שסובלים ממחלות רקע - וילדים לא מחוסנים שנחשפו למאומת.

בנוסף, במשרד הבריאות הבחינו כי לאחר כשבוע המאומתים כמעט לא מדביקים, ולכן שוקלים לקצר את הבידוד למאומתים - בין אם מדובר במאומתים לאומיקרון או לדלתא.

איך זה עובד בשאר העולם?

כיום בישראל משך הבידוד הוא 10 ימים למאומתים, וצריך גם אישור החלמה מרופא כדי להשתחרר רשמית. אך בעולם מדינות רבות כבר מקצרות את הבידוד למאומתים. באוסטרליה קיצרו את הבידוד ל-7 ימים, אלא לסובלים מתסמינים, ואז הבידוד יימשך.

בארצות הברית, החליטו לקצר ל-5 ימים את הבידוד. ד"ר אנתוני פאוצ'י, היועץ הבכיר לממשל האמריקני בנושא המגפה, הסביר כי במחצית השנייה של בידוד בן 10 ימים - הסבירות להדבקה נמןכה באופן משמעותי.

גם במדינות מערב אירופה - ספרד, בריטניה וצרפת, משך הבידוד גם ירד מעשרה ימים או שבועיים לשבעה ימים. המדינה היחידה שם שעדיין מחמירה מאוד, יחסית, היא גרמניה. שם, חולה אומיקרון צריך להכנס לבידוד של שבועיים. וגם שם כבר שוקלים לקצר את זה משמעותית.