בעקבות העומס במתחמי החיסונים ברחבי הארץ, נוצרה בעיה בחלוקת החיסונים. במשרד הבריאות החליטו בעקבות זאת לתת עדיפות למתחסנים בבוסטר (מנה 3 או 4) על מתחסנים חדשים. בתוך כך, זמני ההמתנה לתוצאות בדיקות הקורונה מתארכים גם כן, בדקנו הערב (רביעי) בתוכנית חיסכון איפה תאלצו להמתין הכי הרבה. ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס: "יש מספיק חיסונים לכולם, יכול להיות שיהיו מחסורים נקודתיים".

מלבד העומס הרב במתחמי החיסונים, גם זמני ההמתנה לקבלת תוצאות בדיקות הקורונה מתארכות מאוד. על פי נתוני קופות החולים, הזמן הממוצע לקבלת תוצאה עומד על 33 שעות – כשהיעד עומד על 18 שעות בלבד.

"זה מדיניות בדיקות שמותאמת למצב, צריך להבין שאנחנו היום ב-12 אלף מאומתים ומקדם הדבקה שהוא כמעט 2, וזה רק יילך ויגדל", אמרה ד"ר אלרעי-פרייס על השינוי במדיניות הבדיקות. "צריך להתאים את הבדיקות למצב. יש לזה מחירים, חלק מהאנשים לא יתאמתו כמו שהיו עושים בעבר, אבל חשוב לנו לתעדף את האוכלוסייה בסיכון".

תורים עמוסים לבדיקות קורונה (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)
התורים במתחמי הבדיקות|צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

היא הסבירה כי "ההנחיות לגבי ילדים הם כמו ההנחיות לגבי מבוגרים. ילד שהוא מחוסן יכול לעשות בדיקת אנטיגן בבית או בדיקה מוסדית, והוא לא נדרש לבידוד אלא אם הבדיקה יוצאת חיובית, בדיוק באותו אופן כמו מבוגרים. מה שכן אנחנו מנסים להנגיש עם משרד החינוך את הבדיקות בבתי הספר, כדי לא לשלוח את כולם לעמדות של מד"א".

מסיבת עיתונאים משרד הבריאות (צילום: שלו שלום, TPS)
ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס|צילום: שלו שלום, TPS

"יש מלאי מאוד גדול בישראל של בדיקות אנטיגן, יכול להיות שבימים הקרובים יהיה מחסור פה ושם", הוסיפה ראש שירותי בריאות הציבור. "במדינת ישראל יש המון בדיקות אנטיגן ואני בטוחה שיהיה ניוד שלהן ככל שנדרש כדי שהן תהיינה זמינות".

"הבאנו מגבלות התקהלות לממשלה כשזה היה בעל משמעות, היום זה כבר לא ישפיע", אמרה. "אנחנו כן אומרים לשמור על ההנחיות ועל עטיית מסכות. קנינו לנו את הזמן בצורה מאוד טובה כדי להיות מסוגלים לראות מה קורה במדינות אחרות. אם היינו רואים שהווריאנט הזה הוא כמו דלתא היו הגבלות יותר חמורות. בזכות הזמן שקנינו ושראינו שהווריאנט הזה פחות אלים מהדלתא, אנחנו מאפשרים לשמור על המשק פתוח ועל בתי הספר פתוחים. אנחנו מנסים להאט את ההדבקה, אבל לא במחיר של לסגור אנשים בבתים".