חשד לאירוע הרעלת מזון בסניף של רשת ג'פניקה בכפר סבא. לפני כשלושה שבועות התרחש אירוע חריג בסניף, ו-17 לקוחות התלוננו על חשד להרעלת מזון. האירוע התרחש לפני חג הפסח, ו-12 מתוך 17 המתלוננים דיווחו שסבלו מתסמינים של מחלת מעיים. בעקבות האירוע נערכה ביקורת של משרד הבריאות במסעדה וכן במסעדת משלוחים סמוכה של אותה הרשת.
הביקורת מצאה שורת ליקויים חמורים, ובעקבותיה זומן בעל העסק לשיחת הבהרה והמסעדות נסגרו לאלתר. לאחר ביצוע פעולה מתקנת הן נפתחו מחדש ושבו לפעילות. במקביל, בימים אלה נבדקת תלונה דומה לגבי סניף נוסף של הרשת, בכפר ויתקין.
מרשת ג'פניקה נמסר בתגובה: מיד עם קבלת הודעת משרד הבריאות על התלונה הוחלט על ידי הזכיין והנהלת הרשת על סגירה יזומה ל-24 שעות לצורך בדיקת הדברים, זאת על אף שנכון לרגע זה לא הגיעה לידינו כל הוכחה שהנזק הנטען נגרם כתוצאה מהמזון שהוגש לאותם סועדים. פתיחת העסק בוצעה לאחר ביצוע ביקורת של משרד הבריאות, שבה הוחלט כי העסק עומד בדרישות ובתנאים התברואתיים להפעלתו. ברשת לא התקבלו כל פניות ו/או תלונות בנושא זה. הרשת וזכייניה פועלים ככל שיידרשו להבטיח את איכות ובטיחות המזון ללקוחותיה.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: ב-31 במרץ התקבלה הודעה ללשכת הבריאות בפתח תקווה על חשד להרעלת מזון בקרב 17 סועדים במסעדת ג'פניקה בכפר סבא. 12 מהסועדים חשו בתסמיני מעיים ללא אשפוזים. בעקבות האירוע, ב-5 באפריל נערכה ביקורת תברואתית בשתי מסעדות של ג'פניקה, אחת עם מקומות ישיבה והשנייה למשלוחים, על ידי צוות מחלקת לבריאות הסביבה בלשכת הבריאות בפתח תקווה. בביקורת נמצאו ליקויים תברואתיים משמעותיים. בשל הממצאים הוזמן בעל העסק לשיחת הבהרה בלשכת הבריאות ונדרש תיקון הליקויים המיידי.
ב-13 באפריל נערכה ביקורת תברואתית חוזרת והמסעדות נסגרו על ידי בעל העסק בשל מצבן. במשך חול המועד פסח בוצעו פעולות מתקנות והמסעדות נפתחו לפעילות ב-21 באפריל באישור של לשכת הבריאות ובפיקוח צמוד של תברואן במשך כל שעות הפעילות. לא דווחה תחלואה נוספת בסניף הנ"ל. כמו כן, לא ידוע לנו על אירועי תחלואה נוספים בשנה האחרונה מסניפים אחרים של ג'פניקה במחוז המרכז, מלבד תלונה אחת שהתקבלה לפני מספר ימים ונמצאת בבדיקה על ידי לשכת הבריאות הנפתית בנתניה בסניף ג'פניקה בכפר ויתקין.