חברת יד מרדכי הודיעה הלילה (בין חמישי לשישי) לצרכני הדבש שאלרגיים לחלב להימנע מצריכת דבש בעקבות הימצאות "עקבות מזעריות של חלבוני חלב". על פי הודעת החברה, "השאריות נובעות ככל הנראה מהדבורים, עקב הזנת הדבורים בחלבוני חלב או הימצאות ליד מקורות עם חלב".
"דבש זה, שבו נמצאו עקבות חלבוני החלב, מקורו בחו"ל והוא מהווה חלק מהבלנד שמרכיב את דבש יד מרדכי ביחד עם הדבש הישראלי, עקב מחסור קבוע בדבש בארץ", הוסיפו בחברה. "חשוב לציין כי כל מוצרי הדבש בטוחים לצריכה עבור צרכנים שאינם אלרגיים לחלב".
בעקבות פנייה של צרכני דבש שאלרגיים לחלב, יד מרדכי ועמותת יהל פתחו בבדיקת מעבדה ומצאו עקבות מזעריות של חלבוני חלב באחד ממקורות הדבש של דבש יד מרדכי, כך על פי החברה. "יד מרדכי מבקשת מהצרכנים שאלרגים לחלב לא לצרוך דבש טהור מפרחי בר, בצנצנת או בבקבוק לחיץ, בכל סוגי המשקלים והגדלים, אשר מסומנים ב-'עדיף להשתמש לפני' מתאריך 02.01.2025 ועד לתאריך 14.04.2025. החברה פועלת לאיסוף המוצרים ולהוספת הסימון 'עלול להכיל חלב'".
בהמשך להודעה של "יד מרדכי" בעקבות הימצאות עקבות מזעריות של חלבון חלב, גם משרד הבריאות הוציאו הודעת אזהרה וטענו כי "המשרד פועל לבדיקת הימצאות חלבון חלב בדבש של משווקים נוספים בישראל".
"משרד הבריאות ממליץ לבעלי אלרגיה לחלב לא לצרוך דבש, מחשש שמכיל רכיבי חלב ברמה מסוימת. משרד הבריאות יעדכן את הציבור עם קבלת הממצאים של הבדיקה".
יד מרדכי פרסמה דרכים לבירור וליצירת קשר: "ניתן לפנות באמצעות "צור קשר" באתר https://www.strauss-group.co.il/cs_form / או באמצעות הטלפון במספר 6860".