פרטים חדשים: הטרגדיה שאירעה אתמול (רביעי) בבית החולים בילינסון במהלך ניתוח צנתור זעזעה את צוות בית החולים. מכשיר הרנטגן שקרס במפתיע הביא למותו של מטופל בן 78 והוביל את בית החולים לעשות בדק בית מהיר. יממה אחרי האסון מתברר כי מדובר במכשיר ישן, כבן 10 שנים.
לפני כמה שבועות נרשמה תקלה במכשיר, אך מעולם לא נרשמה תקלה חמורה כמו זו שאירעה אתמול. בבית החולים מדגישים כי צוות ביקורת בדק את המכשיר בשבועות האחרונים, ותוצאותיו יצאו תקינות. בבילינסון מנסים לבדוק אם מדובר בתקלת תחזוקה, ולהבין מדוע לא נדלקו נורות האבטחה לפני שקרסה המערכת. חשוב להדגיש שמדובר במכשיר נפוץ בכל בתי החולים בישראל. בעקבות המקרה החריג בתי חולים נוספים עתידים לערוך בדיקות במכשירים הללו במטרה לוודא את תקינותם.
לפי הודעת בית החולים שפורסמה אמש, מכשיר הרנטגן של חברת "פיליפס", שמאפשר שיקוף כלי הדם למצנתרים, הפסיק לעבוד במהלך הפרוצדורה הרפואית. עקב כך, הצוות הרפואי נאלץ לקבוע את מותו של המטופל. "הצוות הרפואי עצמו נסער והמום מהאירוע הקשה והנדיר, ומנסה לעכל ולהתאושש ממנו", נמסר מבית החולים לאחר המקרה. "הצוות הרפואי מלווה את המשפחה, עדכן אותה בשקיפות מלאה, ומחבק אותם על האובדן הפתאומי".
ל-N12 נודע כי בעקבות האסון משרד הבריאות הורה לבית החולים לעצור צנתורים לא דחופים. במקביל, נציגי יצרנית המכשיר בישראל בודקים אותו. אריה הרשקוביץ, יו"ר ארגון עובדי הרנטגן בישראל, הסביר בשיחה עם N12: "המקרה המצער מדגיש כי אין ספק שהציוד שאנחנו מתפעלים הוא חלק בלתי נפרד מהיכולת להתקדם בצנתור. אני עובד גם עם בילינסון כרנטגנאי ומניסיוני זו אחת המחלקות הכי בטוחות ואחראיות".
"זה יום עצוב, אנחנו בהחלט נבדוק את עצמנו"
אריה הרשקוביץ, יו"ר ארגון עובדי הרנטגן בישראל
"זה יום עצוב, ואנחנו בהחלט נבדוק את עצמנו. במחלקה הזו נעשו ביקורות יומיומיות, אבל מכשיר רנטגן עובד ונשחק ונבדוק את המקרה לעומק", הוסיף. "הנהלת בילינסון פעלה בפתיחות ולא ניסתה להסתיר: צריך לדעת גם להציג את האמת ולא לנסות לטייח ולהסתיר".