ריקול חומוס וטחינה צבר: לאחר בקרה ארוכה שהחלה בשעות הבוקר (רביעי) ונמשכה עד לשעות הערב, פרסם משרד הבריאות את הממצאים הראשוניים שנמצאו במפעל "צבר". על פי התחקיר, "לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת, בשלב הזה לא ניתן לקבוע מה מקור הזיהום". במשרד הנחו את המפעל שנמצא בקרית גת להמשיך ולבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד המשך תחקיר מפורט. אתמול (שלישי) הודיעה חברת הסלטים כי חיידק סלמונלה נמצא בחומוס "אבו מרוואן" שהיא מייצרת והורתה על ריקול.
בדוח שהגישו אנשי הצוות שביצעו את הבדיקה הם ציינו כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה. "המפעל משתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין ובחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה", נכתב. לטענת המפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר גלם בתהליך הייצור, נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה ואולם על פי הבדיקה שנעשתה היום על ידי שירות המזון של משרד הבריאות לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך.
חברת הסלטים צבר הודיעה אתמול שנמצא חיידק סלמונלה בחומוס "אבו מרוואן" שהיא מייצרת. החברה החלה לאסוף מהחנויות סלטי חומוס וטחינה שיוצרו באותו קו ייצור וקראה לציבור שלא לצרוך אותם. במקביל, ראש חטיבת שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס - הנחתה את שירות המזון לקיים ביקורת במפעל החברה.
מחברת צבר נמסר כי מקור הבעיה ככל הנראה באחד מחומרי הגלם המשמש לייצור המוצר. "כמשנה זהירות, החליטה החברה על איסוף המוצרים מאותם קווי הייצור, בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות", ציינו. "החברה מבקשת שלא לצרוך מוצרים אלו".