בית החולים מעיני הישועה בבני ברק חזר לשגרה מלאה לאחר שעבר מתקפת סייבר על ידי קבוצת Ragnar locker, הידועה כקבוצה שתקפה עשרות מערכות בריאות ברחבי העולם, כך נמסר הלילה (בין חמישי לשישי) מבית החולים לאחר מתקפת הסייבר שעבר ושהשביתה את מערכות המחשב במקום במשך יומיים. תוך כדי ניהול האירוע, התקבלה אינדיקציה ראשונית לדלף מידע - והנושא דווח לרשות להגנת הפרטיות שכעת מטפלת באירוע.
סיקור שוטף ב-N12
- פרסום ראשון: מתקפת סייבר על בית החולים מעייני הישועה
- מומחה מסביר: אלה הסיכונים במתקפת הסייבר על בית החולים
- מה לעשות אם מידע עליי דלף? אלה ההנחיות המעודכנות של הרשות להגנת פרטיות
"צוותים מקצועיים משולבים של מומחי סייבר מהמגזר הפרטי, ממערך הסייבר הלאומי, ממשרד הבריאות ומגופי הביטחון, מתמקדים כולם כעת במאמץ לצמצום השפעת הדלף", נמסר מבית החולים.
עוד נמסר: "התגובה המהירה והמקצועית של צוותי בית החולים מנעה הצפנה נרחבת של המערכות. בית החולים, יחד עם צוותי מערך הסייבר הלאומי ומשרד הבריאות נמצאים בעיצומו של תהליך מואץ לזיכוי וניקוי מערכות המחשוב של בית החולים, כך שביה"ח החזיר את רוב פעילותו לשגרה מלאה. נוכח אינדיקציה זו מבקשת הרשות להנחות את הציבור להגביר מודעות, לנקוט משנה זהירות ולפעול על פי הכללים וההמלצות של הרשות להגנת הפרטיות".
מטעם הרשות להגנת הפרטיות נמסר בתגובה לאירוע: "הרשות מבקשת להזהיר את הציבור עקב אינדיקציה לדלף מידע שהתגלתה היום, וזאת במסגרת הליך האכיפה שהרשות פתחה מיד עם קרות האירוע. נוכח אינדיקציה לדלף של מידע אישי רגיש מבקשת הרשות להנחות את הציבור להגביר מודעות, לנקוט משנה זהירות ולפעול על פי הכללים וההמלצות של הרשות להגנת הפרטיות". הרשות ממשיכה בחקירה, ביחד עם בית החולים ומלווה את האירוע ואת בית החולים.
מוקדם יותר השבוע כשעלה החשש למתקפת הסייבר, המרכז הרפואי נאלץ להפנות מטופלים חדשים לבתי חולים אחרים, מכיוון שכל המערכות הטכנולוגיות לא עבדו. בתי חולים בפתח תקווה ובתל אביב התבקשו לקבל אליהם את מטופליו. במרכז הוחלט לא לקבל חולים למרפאות החוץ ולמכוני הדימות והעבירו את כלל הפעילות לעבודה ידנית.