זה נשמע כמו קסם שהרבה מאיתנו היו רוצים להשתתף בו. מורחים קרם על הבטן, והשומן העודף נעלם. את קרם ההרזיה הזה ממש לא תקבלו מרופא או בבית מרקחת. הכירו את הטרנד השקרי, שמבטיח הורדה במשקל - רק באמצעות מריחת קרמים. בחנות שבה ביקרנו, נאמר שהתוצאות מופיעות כבר אחרי שבוע.
דנית (שם בדוי) שהתנסתה בקרם לשרפת שומן וצלוליטיס סיפרה ל"חדשות 12": "אני ניסיתי המון שנים לרדת במשקל. כשמתוסכלים אז פונים לכל מיני מקומות, ואז ראיתי באינטרנט קרם כזה עם רולר שמעלים את הצלוליטיס וממצק את העור בכמה מאות שקלים. תמיד יש את החשיבה שמשהו יעזור".
ד"ר רז הגואל, מנהל המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה, מסביר על התופעה: "לאחרונה, אנחנו באמת רואים שהרשת מוצפת בכל מיני קרמים שמבטיחים לנו ירידה במשקל - באינטסגרם, בטיקטוק ובפייסבוק. ואנחנו רואים באמת עלייה בשכיחות של כל הדברים האלה - שאם נמרח אותם אנחנו כביכול נרד במשקל ונוכל להתחטב לקראת הקיץ הקרוב".
אולם, ד"ר הגואל משתף גם בהשלכות: "כמעט כל הקרמים לא מפוקחים, המרכיבים שלהם לא מצוינים על הקופסה, מה שכן מצוין על הקופסה לא אומר שזה אכן מה שקיים בפנים. זה שוק פרוץ לחלוטין. במקרה הטוב אנחנו רק נפסיד כסף, ובמקרה הרע אנחנו יכולים לסבול מתופעות לוואי".
בחנות שביקרנו ובה מוכרים את המוצר, נאמר שהקרם "לא מסוכן" וכי "יש עליו חתימה של משרד הבריאות". למרות הנאמר, נדגיש כי חתימה של משרד הבריאות אין על המוצר, ולא רק שאין אישור - משרד הבריאות מזהיר מפני המוצרים האלה.
ד"ר רוני ברקוביץ', מנהל אגף אכיפה ופיקוח במשרד הבריאות, הזהיר: "אנחנו רואים בחומרה רבה כל מיני תופעות של אנשים שמציעים את מרכולתם ונותנים להם כל מיני התוויות רפואיות. אסור לרכוש כל מיני חומרים שבעצם יכולים להזיק לציבור".
אז האם בכל זאת יכול להיות שהמוצר מסייע להרזיה?
ד"ר יונתן ווגמן מנהל יחידת אסתטיקה TLV מדיקל סנטר לא הראה אופטימיות: "ברוב המשחות אין באמת את המרכיבים הפעילים, ולא רשום מה יש בהם. גם לא ניתן לדעת מה הריכוז שקיים בתוך המוצר, יכול להיות שהוא שונה ממה שמצוין על הקופסה. לכן, גם אם יש להם פוטנציאל להשפיע על השומן, אנחנו מדברים על השפעה של מילימטר עד שניים. בוודאי שלא נדבר על שומן עמוק יותר או הרזיה או עיצוב וריבועים בבטן" .