במסמך שהגיע ל-N12, ומתפרסם כאן לראשונה היום (שני), מפורטות ההנחיות שניתנו למנהלי בתי החולים, שבהם אירעה תקלת המחשוב שגרמה להנפקה שגויה של תרופות במשך לפחות 14 שנים. על פי המסמך, בתי החולים והחברה שמפעילה את המסמך יעבירו רשימות של כל המאושפזים שנרשמו להם מרשמי תרופות שגויים - ויפעלו ליידע את המטופלים. אם המטופלים נפטרו בזמן הזה - בני המשפחות שלהם יקבלו פנייה.
המסמך, שנכתב על ידי ראש חטיבת רפואה במשרד הבריאות ד"ר הגר מזרחי, מתפרסם כשבוע לאחר שמשרד הבריאות דיווח על תקלת מחשוב חמורה וחריגה שגרמה להנפקת מרשמים שגויים למאות מאושפזים. אתמול דיווחנו שבניגוד לרושם הראשוני שהתקבל, על פיו התקלה התרחשה רק בשבועות או בחודשים האחרונים, מתברר שלפחות בבית חולים אחד, איכילוב, התקלה החמורה החלה כבר לפני 14 שנה. מכיוון שהתקלה התרחשה ברוב בתי החולים בישראל, ובהתחשב בכך שייתכן שאיכילוב הוא לא היחיד שבו התקלה הזאת מתרחשת כבר שנים ארוכות, אז יכול להיות שמדובר באלפי מאושפזים שקיבלו מרשמי תרופות שגויים, ולא מאות - כפי שהעריכו במשרד הבריאות.
לאחר העברת רשימות המטופלים' שלהם הונפקו תרופות שגויות על ידי החברה שמפעילה את התוכנה, הרשימות הללו יועברו לבתי החולים הרלוונטיים. אז, כך על פי מסמך ההנחיות למנהלי בתי החולים, "יש לעבור על כל רשומות המטופלים בהן הופיע רישום שגוי מרגע תאריך ההעתקה ואילך ולבדוק האם ניתן טיפול תרופתי שגוי למטופלים אלו. במידה ונמצא כי ניתן בפועל טיפול תרופתי שגוי, על רופא לבדוק את השפעותיו".
בהמשך המסמך ד"ר מזרחי הנחתה את בתי החולים לתקן את רשימת התרופות השגויות, כדי שלא יקרה שוב מצב שבו מאושפז מגיע שוב לאותו בית החולים ובתיק הרפואי שלו עדיין יופיעו התרופות השגויות. במסמך נאסר על בתי החולים למחוק לחלוטין את קיומה של התקלה אצל המטופל. במקום זאת, הוא מחייב את בתי החולים לשמור את הרישום השגוי של התרופות ברשימה נפרדת בתיק הרפואי של המטופל, ולציין בהערה בתיק שהייתה תקלה - ושהרישום השגוי שמור ברשימה נפרדת. באופן הזה, משרד הבריאות אוסר על בתי החולים למעשה "להשמיד ראיות" בנוגע לקיומה של התקלה אצלם, וכך מונע מצב שבו מאושפז שקיבל תרופות שגויות, לא יוכל לגלות שגם הוא נפגע מהתקלה.
עוד מחייב המסמך את בתי החולים לפנות לכל המטופלים שהתקלה השפיעה עליהם, ולעדכן אותם אם אכן קיבלו תרופות שגויות במהלך אשפוזם. בנוסף לכך, משרד הבריאות מחייב את בתי החולים לפנות גם למשפחות של נפטרים, שיש חשש שקיבלו תרופות שגויות עם השלכות קליניות: "לגבי מטופלים שנפטרו, על המוסד הרפואי לבצע בדיקה אם ניתנו בפועל תרופות שגויות, ככל וקיים חשש להשלכות קליניות יש ליידע את המשפחה והאחראי המערך לאירועים מיוחדים בחטיבת הרפואה".