פרסום ראשון: משרד הבריאות העביר היום (חמישי) מכתב למנהלי בתי החולים בישראל ובו הנחה אותם לאפשר אשפוז של תושבי רצועת עזה ותושבי לבנון שנפצעו במלחמה. לטענת משרד הבריאות "פצועים אלה מפונים מטעמים הומניטאריים ובהתאם לשיקולים מדיניים וצבאיים" והודגש – "כל בתי החולים נדרשים לשותפות במשימה".
במשרד נטען כי הבקשה לאפשר טיפול בפצועים אלו היא בהתאם למחויבות המדינה לחוקים ולאמנות הבין-לאומיות וכי "פינוי הומניטארי של הנפגעים מבוצע ע"י צה"ל על פי החלטת מפקד מבצעי וגורם רפואי בשטח הלחימה".
בנוגע לפינוי הפצועים מרצועת עזה נמסר כי מדובר בתהליך מורכב שיחייב ציר בטוח, סיוע של הצלב האדום, אמצעי פינוי זמין ומעבר פתוח מרצועת עזה. הם הדגישו כי המעבר לא פתוח באופן יום-יומי בתקופת המלחמה ולכן, ישנו צורך ביכולת ניידות מלאה של הפצועים לבתי החולים בישראל ובחזרה לשטחי הרצועה.
עוד נמסר למנהלי בתי החולים כי "ויסות הנפגעים ההומניטריים בין בתי החולים מבוסס על דחיפות ההגעה לטיפול, חלוקת הנטל בין בתי החולים וקליטה נוספת של נפגעים במקביל". כמו כן, הוויסות של הפצועים ינוהל על ידי מכלול האשפוז בחמ"ל הבריאות הלאומי "תוך ראייה לאומית של שימוש מושכל במשאבי הטיפול".
הנחיה זו מועברת לבתי החולים לאחר שלפני כשבוע פרסמנו ב"שש עם" כי 25 מחבלי חמאס, שנתפסו בחיים מאז 7 באוקטובר – פונו וטופלו בבתי חולים בישראל. בחלק מהמקרים הם טופלו סמוך לחיילי צה"ל שנפצעו ברצועה. בבתי החולים עצמם יש התנגדות גדולה מאוד לטיפול במחבלים, גם מצד המטופלים האחרים ובני משפחותיהם, אבל גם מצד הצוותים הרפואיים - שבמקרים רבים פשוט סירבו לקלוט אותם.