נער בן 15 הובהל למיון של בית החולים הציבורי אסותא אשדוד כשכל גופו, ובעיקר ראשו, מלא בשטפי דם חמורים. מבירור המקרה עלה כי הנער השתתף באתגר טיקטוק שהפך לטרנד בקרב בני נוער, ובו המטרה היא להסתובבות בקרוסלה במהירות גבוהה תוך הישענות לאחור.
הנער עבר צילום CT ושורה של בדיקות מקיפות. בבית החולים אמרו כי בקלות יכול היה להיגרם לו נזק קיצוני, שממנו עלול היה לסבול במשך שנים. אימו של הנער בן 15, תושב השפלה, שיתפה בשיחה עם N12: "חשוב לי להעלות את הנושא של הבן שלי כדי שאנשים יבינו שגם מאתגר טיקטוק של דקה אפשר להישאר עם נזק לכל החיים".
"הבן שלי חזר אחרי סיבוב בקרוסלה במהירות גבוהה עם הראש מוטה לאחור עם שטפי דם בכל הפנים, כולל בעיניים, כתוצאה מהלחץ שהופעל בזמן הסיבובים המהירים. זה יכול היה להיות הרבה יותר גרוע אם חלילה היה נגרם נזק מוחי או נזק קבוע לעיניים".
חשוב להדגיש לילדים שעדיף להימנע מאתגרים כאלה בזמן שהם צופים בטיקטוק או שהם מסתובבים עם חברים, כדי לא לגרום לעצמם לנזקים". ד"ר נוי כהן, רופא בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד שטיפל בנער, אמר: "לפני מספר ימים התקבל בביה"ח נער בן 15 עם שטפי דם ונפיחות בפנים. לדבריו, יממה טרם קבלתו השתתף ב"משחק" קרוסלה, הסתובב במהירות גבוהה כאשר הראש מחוץ למתקן.
בבדיקה אובחנו שטפי דם בעיניים ופטכיות (שטפי דם קטנים) בפנים עם נפיחות משמעותית. בשיחה חוזרת עם האם התברר שהאירוע היה חלק מאתגר טיקטוק. עוד סיפר הרופא בשל הממצאים המשמעותיים, עבר הנער סדרת בדיקות שכללה בדיקת עיניים לשלול נזק לעיניים ובדיקת סיטי לשלול דימומים מוחיים. לשמחתנו, הבדיקות היו תקינות. למזלו האירוע הסתיים ללא נזקים משמעותיים.
"חשוב לי לפנות מכאן לכלל ההורים כדי קודם כל להשגיח על אתגרי הטיקטוק שאליהם נחשפים הילדים ואותם הם מבצעים", המשיך ד"ר כהן. "אירוע כזה של סיבוב במהירות גבוהה בקרוסלה כאשר הראש בחוץ ללא שליטה וללא בקרה יכול היה לגרום לחבלת ראש, דימום לחמיתי/עיני, פגיעה מוחית ואף להסתיים בדימום מוחי ומעבר לכך.
רחלי יעקובי אפרת, עובדת סוציאלית במלר"ד ילדים בביה"ח הציבורי אסותא אשדוד: "בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר ויותר ילדים שמגיעים אלינו לאחר תאונות מאתגרי טיקטוק שונים, לא מזמן הגיע ילדה שכמעט איבדה את חייה בגלל 'אתגר החנק' והשבוע הגיע ילד שכמעט איבד את חייו בגלל אתגר הקרוסלה.
"הורים תהיו ערניים, תתעניינו, שבו עם הילדים לראות יחד איתם מה התכנים שעולים בפיד שלהם, לרוב התכנים הם עוד מאותו הדבר שבו צפו קודם לכן, דברו איתם, תשאלו, תביעו עניין ותדריכו אותם איך להסתכל בעיניים בוחנות סכנה, למדו אותם לברר ולשמור על החיים שלהם, לפעמים מה שניראה על המסך כמצחיק הוא באופן נוראי מסכן חיים".