נשים רבות בוחרות לעשות בוטוקס לפני החג. כדאי לדעת שהשפעתו מתחילה בתוך שלושה עד חמישה ימים ומגיעה לשיא לאחר שבועיים. כך שכדאי לתכנן את הזמנים, ואם כבר מאוחר מדי, עדיף לחכות לאחרי החג. בכל מקרה, חשוב שתכירו את ההנחיות 

  1. אל תעשי ספורט – אבל לא רק בגלל הדופק
    בטח שמעת שאסור להתאמן אחרי בוטוקס, אבל זה לא רק בגלל העלייה בלחץ הדם. תנועות קיצוניות של שרירי הפנים בזמן פעילות גופנית (כמו ריצה או יוגה הפוכה) יכולות לגרום לחומר לזוז לאזורים אחרים ולפגוע בדיוק של התוצאה. אם אתם מתאמנים באופן קבוע, מומלץ לתכנן את הטיפול כך שתוכלו לקחת לפחות יומיים הפסקה.
  2. אל תלחצי על הפנים שלך – כולל שינה על הבטן
    לאחר הזרקת בוטוקס חשוב להימנע מכל לחץ על האזור, כולל שינה על הבטן או הצד בלילה הראשון. זה ימנע מהחומר לזוז ויבטיח שהשפעתו תישאר בדיוק במקום הנכון.
    אישה ישנה על הבטן (צילום: wavebreakmedia, shutterstock)
    לא בלילה הראשון|צילום: wavebreakmedia, shutterstock
  3. מותר להזיז את הפנים – ואפילו מומלץ
    בניגוד למה שנהוג לחשוב, תנועות עדינות של השרירים שהוזרקו (כמו הרמת גבות או חיוך) יכולות לעזור לבוטוקס להתמקם טוב יותר ולפעול מהר יותר. אז אל תהססי לעשות קצת פרצופים מול המראה אחרי הטיפול.
  4. אל תעשי טיפול פנים עמוק או עיסוי פנים
    בימים הראשונים אחרי ההזרקה, טיפולי פנים כמו ניקוי עמוק, גלי רדיו או עיסוי יכולים להשפיע על פיזור החומר. תני לבוטוקס לפחות שבוע להתקבע לפני שאת מזמינה טיפול נוסף.
    טיפול פנים (צילום: By Dmytro Flisak, shutterstock)
    המתיני שבוע לפחות|צילום: By Dmytro Flisak, shutterstock
  5. שתייה מרובה – אבל בלי אלכוהול
    מים יעזרו לעור שלך להיראות חיוני ויגרמו לתוצאה להיראות טוב יותר. לעומת זאת, אלכוהול מדלל את הדם ויכול להגביר שטפי דם קטנים באזור ההזרקה, אז עדיף להימנע ממנו ב-24 השעות הראשונות.
  6. זמן לתוספים
    כדי לגרום לבוטוקס להחזיק זמן רב יותר כדאי ליטול תוסף Zytase (אבץ בשילוב אנזים פיטאז), שכן התוסף עשוי לשפר את ספיגת הבוטוקס ולהאריך את פעילותו. מומלץ להתחיל ליטול אותו כמה ימים לפני ההזרקה; מגנזיום – מסייע בהרפיית השרירים ומשפר את האפקטיביות של הבוטוקס; ויטמין E – נוגד חמצון חזק שמגן על העור ומפחית דלקתיות שעלולה להשפיע על עמידות הבוטוקס.
    אישה לוקחת כדור (צילום: wavebreakmedia, Shutterstock)
    אבץ בשילוב פיטאז|צילום: wavebreakmedia, Shutterstock
  7. אל תשכחי את הביקורת
    חשוב מאוד להגיע לביקורת אחרי שבועיים. גם אם את מרוצה ונדמה לך שהתוצאה מושלמת, הרופא יכול לשים לב לדברים קטנים שאת לא בהכרח תראי, וכמה שינויים עדינים יכולים לשפר משמעותית את המראה ולגרום לבוטוקס להחזיק לזמן ארוך יותר.
  8. הקפידי על ההנחיות
    תופעות כמו צניחת גבה או תוצאה לא אחידה יכולות להופיע אם לא מקפידים על ההנחיות. אך גם אם קורה סיבוך קטן, בוטוקס תמיד משתחרר בהדרגה, כך שהכול מסתדר עם הזמן. נוסף לכך, חשוב לא לבצע בוטוקס שוב בטרם עברו לפחות שלושה חודשים. הגוף עלול לפתח עמידות לחומר, מה שעלול לגרום לכך שבפעם הבאה הבוטוקס לא ישפיע כמו שצריך או בכלל. הביאו בחשבון: פעילות גופנית אינטנסיבית, חשיפה ממושכת לשמש או חום קיצוני (סאונה, אמבטיות חמות) ועישון מפרקים בוטוקס מהר יותר.
    ד
    ד"ר מתן וייס במהלך טיפול

>> לעוד פעולות שאסור לעשות אחרי בוטוקס

>> מה ההבדל בתקלות בין חומצה לבוטוקס?

* ד"ר מתן וייס, מרפאות אלונה שכטר