תינוק כבן שלושה חודשים החליק מידיה של אמו במהלך מקלחת, כתוצאה מכך הוא סבל משבר דחוס בגולגולת. בהליך רפואי חריג הצליח הצוות במרכז הרפואי לגליל להחזיר את העצמות למקומן - ללא ניתוח.
התינוק, הגיע לבית החולים זיו בצפת מאחד הכפרים בגליל העליון, שם עבר צילום C.T. ובעקבות המלצה רפואית הועבר למרכז הרפואי לגליל. עם הגעתו, נבדק התינוק ביחידה למיון ילדים, ע"י נוירוכירורג הילדים, ד"ר סרגיי אבזגאוז.
מצילום ההדמיה התברר שהתינוק סובל מ"שבר פינג פונג" (Ping Pong Fracture). שבר זה, המכונה גם שבר גולגולת שקוע, הוא סוג נדיר יחסית של שבר גולגולת, הנראה אצל יילודים ותינוקות צעירים, כאשר עצם הגולגולת נוטה פנימה, בדומה לכדור פינג פונג ש"נדחף" פנימה.
בדיון שנערך בהשתתפות ד"ר אבזגאוז, מנהל מחלקת יולדות וחדר לידה, ד"ר נדיר גאנם, ומנהלת היחידה לרפואת האם והעובר, פרופ' מאיה וולף, הוחלט להשתמש בפתרון יצירתי: מכשיר ואקום ידני, המיועד לשימוש בחדר לידה, במטרה להרים - ולהחזיר בעדינות - את חלק העצם השקוע למקומו הטבעי.
ההליך, שנמשך דקות ספורות, בוצע בחדר טיפולים מיוחד שביחידה למיון ילדים, ע"י ד"ר גאנם, ובשיתוף עם ד"ר עלי חטיב, מומחה ברפואת ילדים, דבר שחסך את הצורך בניתוח. התינוק שוחרר לאחר יממה אחת בלבד כשהוא במצב טוב.
ד"ר אבזגאוז,נוירוכירורג הילדים שביצע את ההליך הרפואי: "מדובר בשבר נדיר יחסית, וגם ההליך שבוצע בתינוק נחשב לחריג. במקרה כזה, עדיף לבצע את הליך הוואקום תוך 24 שעות. אם לא היה מבוצע בזמן, היינו נאלצים לבצע צילומי הדמיה נוספים, שעלולים היו לחשוף את התינוק לקרינה, וכנראה גם להעבירו לחדר ניתוח".