"אני כל הזמן חושבת על הרגע שזה קרה", אומרת בכאב בר לונדון, אימה של ליבנס שבגיל השנתיים וחצי נפלה מגובה של 4 מטר ממתקן בג'ימבורי לא מאובטח. "אין לילה בלי צרחות, בלי בכי. היא מתעוררת ומרטיבה בלילה".

סיפורה של ליבנס – ששמה הקודם היה ליב, והמילה נס נוספה לשמה אחרי ששרדה את הנפילה – חשף מחדל בטיחותי מסכן חיים, מקום שפעל ללא ביטוח בזמן התאונה ועדויות על פציעות של ילדים אחרים. ולמרות הפציעה הקשה של הפעוטה נסגרה תלונתם של ההורים במשטרה על המקום שבו מבלים ילדים רבים – עד פניית מגזין N12.

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
סבלה מדימום מוחי וזעזוע מוח קשה. ליבנס לונדון היום|צילום: באדיבות המשפחה

הכול התחיל ב-18 בינואר. ליבנס לונדון הקטנה הגיעה עם אביה לבילוי במתחם הטרמפולינות של ג'ימבורי מרשת פליי פארק (Play Park) שבקניון friendly בגן יבנה. ליבנס הקטנה עלתה לאחד המתקנים ולפתע צנחה מגובה של 4 מטר והתרסקה על משטח ברזל ובטון. רשת הביטחון, שהייתה אמורה להגן עליה, לא הייתה קשורה – ואף גורם במקום לא השגיח עליה בזמן השימוש במתקן. מאז מנסה משפחתה ללקט את השברים, להתמודד עם השיקום והפגיעה הנפשית בפעוטה ולמצות את הדין עם האשמים.

"הילדה שלנו נאלצה ללמוד לעשות הכול מחדש", מספרת אימה בר על השיקום המורכב שלאחר הפגיעה. "היא למדה ללכת, לדבר ואפילו להחזיק את הראש. הרופאים אמרו לנו שזה נס שהיא חיה. אומנם זה נס, אבל נשארה אצלה צלקת נפשית – והכי מצער שאף אחד לא מקבל אחריות".

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
"אנחנו עדיין חיים את זה". ליבנס היום|צילום: באדיבות המשפחה

לקריאת כל כתבות מגזין N12 לחצו כאן

"הבנתי שקרה משהו נורא"

"עברתי הפלה כמה שבועות לפני כן", משחזרת בר את התקופה הקשה שלפני האסון. "הגוף והנפש שלי קרסו. יוני, בעלי, רק חזר מחו"ל, וחשבתי שייתן לי שעה שקט וייקח את הבנות לג'ימבורי שליד הבית, שייהנו ביחד. פתאום הגיע טלפון מיוני", היא ממשיכה לספר וקולה רועד, "הוא בכה. לא הבנתי כלום, רק שקרה משהו נורא. והחיים שלנו מאותו רגע לא חזרו להיות אותו הדבר".

"הוא סיפר לי שליבנס התיישבה על מתקן הטרמפולינות, ורק אחר כך הם הבינו שהמתקן היה לא מאובטח ושהרשת שהייתה אמורה לשמור שילדים לא ייפלו הייתה לא מחוברת. ליבנס נשענה ונפלה מגובה של 4 מטר אל תוך המבנה של המתקן", מתארת בר את שיחת הטלפון הקשה. "הוא המשיך לספר שליבנס נשארה כלואה בתוך המתקן. היא חטפה מכה ישירה בראש ולא יכלה לזוז והוא מיד זינק לתוך המתקן כדי לחלץ אותה".

בר טוענת כי איש לא הציע עזרה ראשונה. לטענתה, האחראית במקום הייתה בכלל עובדת אחת, קטינה, וכשליבנס נפגעה לא היה מבוגר אחראי שיידע לתת מענה למקרה הקשה. "בעלי הזעיק אמבולנס ותפעל את כל הסיטואציה בעצמו", היא מספרת.

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
"זה טלטל את העולם שלנו". ליבנס בבית החולים|צילום: באדיבות המשפחה

ליבנס פונתה תחילה לבית החולים אסותא באשדוד, ושם התברר שהיא סובלת מדימום מוחי ומזעזוע מוח קשה. היא הובהלה לטיפול נמרץ בבית החולים איכילוב בתל אביב, שם נקבע שהדימום סמוך לעצב במוח, ויש להמתין לספיגתו הטבעית, ולכן אושפזה למשך ימים. "ליבנס לא הצליחה להחזיק את הראש, היא הקיאה כל הזמן והתעוררה לסירוגין", מתארת אימה את הפגיעה. "לימדנו אותה הכול מחדש. חזרנו אפילו לחיתולים".

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
"בעלי הזעיק אמבולנס". ליבנס בדרך לבית החולים|צילום: באדיבות המשפחה

"זה טלטל את העולם שלנו"

הוריה של ליבנס התמקדו בשיקום במשך חודשים, נכנסים ויוצאים מטיפולים. ארבעה חודשים לאחר הפגיעה החליטה בר שהיא חייבת לגלות מי גרם לרשלנות הזו, שכמעט הרסה לחלוטין את חיי בתה ואת חיי הוריה. "אומנם עברו חודשים, אבל מבחינתנו זה היה כמו שנייה וחצי", היא אומרת בצער. "עדיין אנחנו חיים את זה. זה טלטל את העולם שלנו. יש לי עוד ילדה קטנה בבית וכל הזמן לא הבנתי: איך זה קרה לנו, איך זה יכול להיות? איך היא חזרה לחיים ולמה דווקא לנו זה קרה? אלוהים כמעט לקח אותה, אבל החזיר אותה".

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
אושפזה למשך ימים. ליבנס ואימה בבית החולים|צילום: באדיבות המשפחה

הם פנו לבעל המקום, אלון גורן, כדי לקבל תיעוד ממצלמות האבטחה ואת פרטי הביטוח של העסק. גורן הוא איש עסקים מהבעלים של קבוצת חלומות, שפתחה בשנת 2021 מתחמים של פליי פארק בחריש ובקריית אונו, ושנה לאחר מכן מתחמים נוספים בגן יבנה ובכפר סבא.

ג'ימבורי פליי פארק שבקניון מרשת פרנדלי בגן יבנה
"המתקן לא היה מאובטח". זירת הנפילה בג'ימבורי בגן יבנה

לאחר פניית ההורים אמר גורן כי יבדוק את עניין המצלמות וכי דיבר עם הביטוח שלו, ושאמורים ליצור עימם קשר. איש לא יצר קשר איתם – ואז גם הוא נעלם והפסיק להשיב על פניותיהם. לאחר מכן פנו בני הזוג להנהלת הקניון שבו פועל הג'ימבורי כדי לקבל את מספר פוליסת הביטוח של העסק, אך הם לא מצאו אותה. הנהלת הקניון התעכבה במתן התשובה והשיבה להם אחרי כחודשיים. גם כשהגישו ההורים תלונה במשטרה, היא נסגרה כעבור ימים. רק בעקבות פנייה של מגזין N12 נפתח התיק מחדש. בינתיים הג'ימבורי נסגר.

ההתכתבות של הסבתא של  ליב עם הבעלים אלון גורן
ההתכתבות של הסבתא של ליב עם הבעלים אלון גורן

"הגיעו אלינו עוד עדויות"

בר החליטה לפרסם את סיפורה בקבוצה מקומית ברשת – והיא לא ציפתה למה שקרה. "פתאום אנשים התחילו לשלוח לי הודעות", היא נזכרת. "סיפרו לי שגם להם זה קרה. שיש פציעות, שיש מחדלים, שיש התעלמות מוחלטת, ואז הבנתי שזה לא מקרה אחד. הבנתי שהמקום לא טיפל במפגעי בטיחות. זה ג'ימבורי לילדים, הוא אמור להיות מכוסה כולו במזרנים, בספוגים וברשתות שימנעו פציעות כאלה בדיוק", מציינת בר. "זה פשע".

בר פנתה לכל מי שהגיב על הפוסט שלה והצליחה לצייר תמונת מצב בעייתית מאוד בכל הנוגע להתנהלות ג'ימבורי פליי פארק בגן יבנה ולהתנהלות של הבעלים מול העובדים שלו. שוחחנו עם חלק מאותם אנשים שפנו אל בר.

"המזרנים כל הזמן היו יוצאים מהמקום, והילדים היו נתקעים ביניהם עם הרגליים, ידעתי את זה עוד מהתקופה שעבדתי שם", מספרת ע', שעבדה בג'ימבורי עד לפני התאונה של ליבנס. לדבריה, היא ראתה שהמקום לא בטיחותי והתריעה על כך כמה וכמה פעמים לבעלי המקום.

ע' מספרת עוד שאחיה הקטן הגיע למסיבת יום הולדת של חבר בג'ימבורי, וגם הוא נפל ממתקן הטרמפולינה, בדיוק באותה נקודה שבה נפלה ליבנס. זה היה גם היום שבו הפסיקה לעבוד במקום. "הוא נפל מהטרמפולינה לקרקע דרך הרשת שהייתה קרועה", היא משחזרת. "אחי קיבל מכה קשה ברגל ובצלעות. הוא שכב שם דקות ארוכות ולא הצליח לזוז. הוא זחל החוצה, כי אף אחד לא עזר לו. הילדים האחרים שמעו אותו בוכה והתקשרו להורים שלי, שבאו לעזור לו", היא נזכרת. לאחר האירוע ניסו ההורים של ע' להשיג את בעלי המקום, אך לא קיבלו מענה.

הפציעה ברגלו של אח של ע', עובדת המקום
הפציעה ברגלו של אח של ע', עובדת המקום

"הרבה ילדים היו נופלים מהטרמפולינה", היא מוסיפה. "במקרה אחר שקרה באחת המשמרות שעבדתי בה, ילדה נתקעה עם הרגל בין המזרנים, שהיו מחוברים לא טוב, ונקעה אותה. אבא שלה בא לבעל המקום לבקש מסמכים – ובעל המקום לא רצה לתת לו".

"יש שם גם בריכת ספוגים", ממשיכה ע' לספר, "גם שם הספוגים הרבה פעמים היו נמוכים, וילדים קפצו וקיבלו מכות. גם קיר הטיפוס לא היה מאובטח וילדים החליקו וקיבלו מכה. המקום לא מותאם לילדים ולא היו מספיק אנשי צוות שיודע לתפעל דברים כאלה ולהתנהל בסיטואציות כאלה. גם לא היה מספיק צוות שיכול להשגיח על כל המתחם. היו שמים בן אדם אחד, שהיה גם על הקופה וגם על המתחם. זה מתחם גדול ואי אפשר לראות הכול. זה גרם למלא בלגן".

"סכנת נפשות לילדים"

סיגל, אם שבתה נפגעה במקום, מספרת מה קרה כשבתה בת ה-4 הגיעה לג'ימבורי פליי פארק לחגיגת יום ההולדת של חבר מהגן. לדבריה, בתה טיפסה למתקן הנינג'ה ונפלה מגובה רב. "הייתי מחוץ למתחם כשזה קרה", היא מספרת על הרגע הקשה. "התקשרו להגיד לי שהיא נפלה ואיבדה את ההכרה לכמה דקות. רצתי לשם בבהלה גדולה, וכשהגעתי הזמינו לנו אמבולנס ונסענו איתה לבית החולים אסותא שבאשדוד, שם היא כבר התאוששה".

לאחר המקרה ניסתה סיגל להשיג את הבעלים ולברר מה קרה בדיוק, ואם קיים ביטוח למקום כדי לקבל החזר על ההוצאות הרפואיות. "אף אחד לא ענה לנו", היא נזכרת. "המקום הזה אמור להיות בטוח לילדים גם אם הם נופלים ממתקן, וזה לא מה שקרה כאן. הם מתנערים מכל אחריות".

יגל, שבעלה נפצע ברגלו מברזל חשוף בזמן משחק עם הילדים בג'ימבורי, מספרת: "באנו לרדת ממתקן הטרמפולינות, והרגל של בעלי נכנסה בין העמודים. זה חלק שלכאורה היה מכוסה, אבל הרגל פשוט נכנסה פנימה, ובמזל זה קרה שנייה אחרי שהילד שלי יצא מהמתקן. הרגל שלו נחתכה מהברך ומטה ובבית החולים נאלצו לעשות לו הדבקה של העור. עד היום נשארה לו צלקת", היא מוסיפה. "זה חד-משמעית ליקוי במקום, וזו אשמתם. המקום מוזנח, העובדים שעושים טובה שעובדים, אני פשוט לא מבינה איך מקום כזה נפתח בכלל, לילדים זו סכנת נפשות". 

כשיגל ובעלה פנו לבעלי המקום, הוא לא הצהיר שיתקן את התקלה במתקן ולא הבטיח להם כל פיצוי – אלא הציע להם כניסה חינם בפעם הבאה. "פשוט ביזיון", מסכמת יגל.

"נתקעה בתוך מכונת הממתקים"

מקרה מזעזע במיוחד מתארת שושי, שהגיעה לג'ימבורי עם בתה. "הבת הקטנה שלי הצליחה להיכנס דרך פתח שבור של מכונת ממתקים ונתקעה בפנים". מדובר במכונה שמכניסים אליה מטבעות ושולפים מתוכה ממתקים בעזרת מנוף. לדבריה, פתח היציאה של הסוכריות לא היה סגור – ואפשר לבתה להיכנס פנימה. "היינו לבד", נזכרת שושי, "אף אחד מהצוות לא היה שם. אני ועוד אימא אחרת חילצנו אותה. היא יצאה משם עם שריטות וחבלה בגבה, מבוהלת מאוד. היא הייתה עלולה להיחנק שם, אם לא היינו מצליחות לחלץ אותה".

המתקן בו נתקעה ביתה של שושי
נכנסה למתקן ונתקעה. המתקן שבו נכלאה בתה של שושי

"אף אחד לא ניגש אלינו", מוסיפה שושי, "לא היה לי אפילו ממי לקחת פרטים על המקום". ימים לאחר מכן היא חזרה כדי לדבר עם הבעלים. הוא לא היה בנמצא, ולטענתה היא ראתה שגם אחרי אותו מקרה איש לא היה במקום ולא טרחו לכסות את פתח המכונה, כדי שזה לא יקרה לילד אחר.

"הילד גרר את עצמו החוצה"

חגיגת יום ההולדת של הבן של חן באותו ג'ימבורי מפוקפק כמעט נגמרה באסון. הסיפור שלו דומה מאוד לזה של ליבנס. גם במקרה זה טיפס ילד צעיר (בן 8) על מתקן הטרמפולינות, וגם הוא נפל מגובה 4 מטר דרך הרשת שלא הייתה קשורה טוב מספיק ולא מילאה את ייעודה – להגן מפני נפילה. "הילד פשוט נחת על הרצפה, נשכב ולא הצליח לזוז", נזכרת חן באירוע הקשה. "פתאום שמענו בכי חזק, והוא יצא משם בכוחות עצמו, ממש גרר עצמו מתחת למתקן. הוא יצא מאובק כולו מכף רגל עד ראש, נשכב על הרצפה ולא הצליח לזוז במשך שעה בערך".

אימו ואחותו של הילד הגיעו למקום והחליטו שלא להזמין אמבולנס. אחרי שהתאושש החליטו בני המשפחה ללכת הביתה ולמוחרת נבדק הילד אצל רופא. במזל גדול מאוד נגמר האירוע "רק" בנקע ובחבלות יבשות בכל הגוף.

"הצוות שנכח במקום היה בכלל ילדות קטנות שלא ידעו מה לעשות ואיך להגיב במקרה כזה. הן לא קיבלו שום תדרוך, אפילו לא אמרו להן להזמין אמבולנס. דרשתי שלא לשלם על האירוע, אבל הן התחננו. שילמתי רק כדי שלא לפגוע בעובדת שאני מכירה. אבל זה היה אסון".

"לא הצלחתי לשאת את רמת הפציעות שנגרמו לילדים במקום, לכן בחרתי לעזוב", מספרת א', עובדת נוספת במקום. א' מוסיפה שהתריעה על הליקויים בג'ימבורי ואספה בעצמה חומרים מהמחסן בניסיון לתקן את המתקנים השבורים. היא גם דיברה עם הורים וניסתה לשכנע אותם שלא להיכנס למקום. "זה היה רק עניין של זמן עד שיקרה שם אסון כבד", היא אומרת.

לא היה לעסק ביטוח פעיל

במשך חודשיים אספו הוריה של ליבנס עדויות מפי הורים שלטענתם ילדיהם נפגעו וכן מפי עובדים אחרים שביקשו להישאר בעילום שם. "אספנו עדויות על תקלות, ציוד שבור, לכלוך, עובדים שלא שילמו להם שכר במשך חודשים והיעדר קופה רושמת. כל אלה מצביעים על מחדלים רבים במקום".

לדבריהם, לאחר שקיבלו תמונת מצב של הנעשה במקום, החליטו בר ויוני לפעול כדי להוציא לאור את האמת ולדאוג שבעל המקום יקבל אחריות לרשלנות שלטענתם הפגין. "העובדה שאלון ממשיך להסתובב חופשי – ביודעו שילדה נפלה ונפגעה קשה במקום שהיה באחריותו, ושעוד ילדים רבים נפגעו, ובזמן שהוא מנסה למכור את המקום לאחרים בלי לגלות את מלוא התמונה – מעידה יותר מכול על גודל המחדל והסכנה שלו לציבור", אומרת בר.

ג'ימבורי פליי פארק שבקניון מרשת פרנדלי בגן יבנה
המקום שממנו נפלה ליבנס. ג'ימבורי "פליי פארק"

לאחר פניית מגזין N12 החליטה משטרת ישראל – שבעבר סגרה את תלונת ההורים – לפתוח מחדש את החקירה נגד בעלי המקום. בחיפוש אחר פוליסת הביטוח של העסק במטרה לתת מענה לכל אותם נפגעים גילינו כי בחודש ינואר, התקופה שבה קרתה התאונה, לא היה לעסק ביטוח פעיל. עניין זה מעלה שאלות רבות נוספות בנוגע לגורמים שאישרו את המשך הפעלתו.

כאמור, הג'ימבורי פעל בקניון פרנדלי בגן יבנה. כל עסק שפועל בתוך קניון, לרבות עסק עם מתקנים אתגריים, מחויב ברישיון עסק – רישיון שהוא מקבל מהרשות המקומית. כך יכול הקניון לדעת שהעסק עומד בתקנים ובדרישות החוק, ובהן בטיחות.

"פנינו למנהלת הקניון ארבעה ימים לאחר המקרה וזכינו ליחס מזלזל", נזכרת בר. "היא התעלמה לגמרי מהעובדה שמדובר בילדה בת שנתיים וחצי, למרות השאלות הקשות שהפנינו אליה. שאלנו מדוע אף אחד לא בודק את המתקנים באופן שוטף". ההורים ביקשו להבין מהנהלת הקניון אם היה קיים ביטוח לעסק, תשובה על כך הם קיבלו רק לאחר מספר חודשים.

בני הזוג פנו במכתב מיוחד למחלקת העסקים במועצה המקומית גן יבנה כדי לקבל תשובות באשר לפיקוח על המקום, גם שם הם שאלו את השאלות הקשות וביקשו שתיערך ביקורת לעסק אחרי המקרה שלהם, כדי שלא ייפצעו עוד ילדים והוריהם. בתשובתו על מכתבם ציין מנהל מחלקת רישוי העסקים כי לעסק יש רישיון בתוקף, הכולל את המכונות והמתקנים המצויים בתוכו, וכי הוא ערך בדיקה עם הנהלת הקניון, שטענה כי ביקשה מהבעלים לתקן את הליקויים והמפגעים, ולטענת הנהלת הקניון הם תוקנו.

ליב לונדון (צילום: באדיבות המשפחה)
אושפזה מיד אחרי הנפילה. ליבנס בבית החולים|צילום: באדיבות המשפחה

עם זאת, מנהל מחלקת רישוי העסקים במועצה ציין כי "נעשתה פנייה לבעל העסק לצורך קבלת הבהרות בעניין. אולם נכון למועד מכתב זה טרם התקבלה התייחסותו". עוד נטען כי בעל העסק הוזמן לבירור.

תשובה זאת, מן הסתם, לא סיפקה את ההורים. "לעסק לא היה ביטוח, אין פיקוח מטעם מחלקת רישוי העסקים, אין דין ואין דיין. זה תחום פרוץ לחלוטין, והילדים שלנו משלמים את המחיר", מסכמת בר בכאב.

"רשלנות שגרמה לנזק כבד"

"נסיבות האירוע בפליי פארק בגן יבנה, שבו נפגעה קשה הפעוטה, מלמדות כי רשלנות בעל המקום, הקניון והמועצה המקומית גרמו לנזק הכבד", אומר עו"ד גלעד גינזבורג, מומחה לדיני נזיקין ממשרד עורכי הדין ענת גינזבורג.

_OBJ

לדבריו, "הפעוטה נחבלה קשה בראשה שעה שנפלה מגובה אל מאחורי המתקן, שהיה לא מגודר, בזמן שהיה על בעל המקום או המפעיל לדאוג שלא יהיה אפשר ליפול מעורף המתקן ולתחם את המתקן בהתאם. הדבר הזה לא נעשה, אף שעל המפעיל לנקוט מידת זהירות מוגברת כשמוצב בעסק חפץ בעל סיכון מוגבר כמו טרמפולינה, וכשמי שמוזמן לעסק הוא ילד רך בשנים. כמו כן, על בעל המקום היה לדאוג לכך שיהיו מפעילים אשר יפקחו על פעילות הילדים וימנעו תאונות, למנוע צפיפות יתר, לספק למפעילים הדרכה מתאימה ולוודא את תקינות המתקן באופן קבוע. אין להבין כיצד בעל המקום לא דאג לביטוח המכסה נזקים של המשתמשים במתקניו".

"על בעלי הקניון שבתחומו פועל הפליי פארק חלה אחריות", מוסיף עו"ד גינזבורג. "בתי המשפט קבעו זה כבר כי לבעלי נכס מקרקעין קיימת חובת הזהירות כלפי המבקרים בהם. היה על בעלי הקניון או המחזיק בקניון לוודא שאין סכנה בהפעלת המתקנים. היה עליהם לוודא גם שפליי פארק ביטחה את המשתמשים, ואם לאו, היה עליהם להורות על סגירת המתחם. פליי פארק נמצא בתחום שיפוטה של המועצה המקומית גן יבנה, ואין להבין כיצד העניקה רישיון למתקן מסוכן שאינו תקין".

תגובות

תגובת קניון פרנדלי גן יבנה

"עם היוודע דבר המקרה בינואר 2025 עמדה הנהלת הקניון בקשר עם בני המשפחה, עד היום, והיא מספקת להם כל מידע שברשותה כדי לסייע עד כמה שניתן במיצוי זכויותיה מול בעל העסק. הנהלת הקניון פנתה בעניין בעל העסק למועצה המקומית גן יבנה ומשתף פעולה באופן מלא עימה. המועצה המקומית היא הגורם היחיד המוסמך לבדוק את עמידת בית העסק בכל תנאי הרישוי, וכן לפעול מולו במידת הנדרש. הנהלת הקניון אינה גורם רישוי או פיקוח, ושאלת תוקף הביטוחים של בעל העסק אינה גורעת מאחריותו של בעל העסק לחדש את פוליסת הביטוח שלו ולדאוג לתקינות ותחזוקת המתקנים שהוא מפעיל".

תגובת המועצה המקומית גן יבנה

"נבקש להבהיר שהמועצה המקומית גן יבנה פועלת בהתאם לדין. נושא רישוי העסקים מוגדר בחוק והמועצה פועלת בהתאם אליו. האחריות הביטוחית חלה על העסק עצמו וזו מחויבותו ואחריותו הבלעדית. מכול מקום, העסק סגור ואינו פעיל כיום".

תגובת משטרת ישראל

"לאחר בחינת חומרי החקירה ולפי התשתית הראייתית הוחלט על סגירת התיק. לאחר בחינה מחודשת הוחלט לפתוח את התיק מחדש כדי להגיע לחקר האמת ולמיצוי הדין".

מגזין N12 פנה לבעלי הג'ימבורי אלון גורן, אך לא התקבלה תגובה.