תקיפה אחר תקיפה, הדאחיה בביירות הפכה לפני כמעט שבועיים מרובע שיעי שמזוהה עם חיזבאללה גם למוקד תקיפות - שבו צה"ל פועל באין מפריע. התקיפה ביום שישי שבה חוסל חסן נסראללה מעידה על כך יותר מכל. הקולות של הלבנונים שנמלטו והתיעודים מהזירה - כך זה נראה.
נדא ג'בור מצאה את עצמה ביום שישי האחרון נמלטת מביתה שצמוד לנמל התעופה בביירות, כשהיא מלווה בארבעת ילדיה. "הם תקפו את הדאחיה ואז את א-שויפאת, והרגשתי כאילו התקיפות היו על הבית שלנו בגלל הזוהר העצום שהן גרמו וריח אבק השרפה שמילא את הבית עד שכמעט נחנקנו", היא אמרה בריאיון לתקשורת הערבית.
"אחי, אשתו ושלושת ילדיו ברחו גם הם מביתם שסמוך לשגרירות כווית ליד הדאחיה, בנוסף לאחי השני ומשפחתו. כולנו נסענו לאזור עין אל-מריסה (רובע בצפון-מערב ביירות), שם התפוצץ חפץ חשוד ללא דיווח, מה שעורר פחד נוסף בקרב ילדינו, ואז יצאנו לאזור דביה (ממזרח לביירות), לפני שחזרנו לביירות בשבת בבוקר", היא המשיכה.
ג'בור סיפרה על מה שעבר עליהם: "הפכנו לחסרי בית. איפה המזרנים, הכריות והצרכים הבסיסיים? הם השאירו אותנו ברחוב, ושום גורם לא שאל על התנאים שלנו, כי אנחנו הדאגה האחרונה שלהם".
סיהאם חידר, בת ה-70, סיפרה: "רצתי עם הילדים והנכדים שלי מהבית שלנו על כביש נמל התעופה לכיוון ביירות, בחיפושים אחר מקלט בטוח. המצב כאן עלוב, ואנחנו רק מבקשים חסד ורחמים".
נסרין טהמאז, עקורה משכונת א-סלם בדאחיה, סיפרה: "הטילים חלפו מעל ראשינו ולרגע הרגשתי שהלב שלי כמעט מחסיר פעימה. התחלתי לצרוח את שמו של בני, חמזה - הילד היחיד שלי בן הארבע. בהתחלה לא יכולנו לצאת מהבית כי אין לנו רכב, אז נשארנו תקועים, שמענו קולות של טילים והבן שלי שכב על הרצפה".
"הזוועה לא עזבה אותנו, עד שהצלחנו למצוא נהג שהסכים לאסוף אותנו מתחת למקום ההפצצות", היא המשיכה. "אני לא יכולה לחזור לביתי, כי זה כבר לא בטוח, והמדינה לא מספקת לנו את התנאים. אין סיוע, אין מזרעים ואין אוכל. אנחנו עדיין אבודים, ואנחנו לא יודעים לאן ללכת ואיפה נישן הלילה, ואין לנו ברירה אלא להמשיך להתפלל ליציבות במצב".
בצל גל העקורים, שר התעשייה הלבנוני ג'ורג' בושיכיאן אמר: "כיום יש כ-760 מרכזי מקלט ו-250 אלף בני אדם עזבו לאותם מרכזים, אבל המספר האמיתי של העקורים הוא כמיליון. בתוך יומיים בלבד עזבו 500 אלף אזרחים את הדאחיה, ופועלים היום להכנת אצטדיוני הספורט בביירות, בטריפולי ובאזורים נוספים כדי לקבל אותם. הסורים יכולים לחזור לארצם שהפכה לבטוחה, וכיום יש כ-18 אלף עקורים לבנונים שעזבו לסוריה".
לאחר חיסול נסראללה, צבא לבנון הזהיר הבוקר: "בעקבות המשך התקיפות של האויב הישראלי, שגרמו למותו של חסן נסראללה וליותר מאלף הרוגים, בנוסף לאלפי פצועים במהלך הימים האחרונים, הנהגת הצבא קוראת לאזרחים לשמור על האחדות הלאומית ולא להיגרר לפעולות שעלולות לפגוע בשלום האזרחי במדינה".
"זהו שלב מסוכן ורגיש בהיסטוריה של ארצנו, כאשר האויב הישראלי פועל למימוש תוכניות החבלה שלו וכדי לזרוע פילוג בין הלבנונים", הוסיפו. "הנהגת הצבא ממשיכה לנקוט באמצעי הביטחון הנדרשים ולמלא את חובתה הלאומית לשמירה על השלום האזרחי, וקוראת לאזרחים להיענות לצעדים אלו ולפעול בהתאם לאחדות הלאומית".