כמו בעוד דברים בחיים, אין כנראה רק טוב בלי רע. גם בפרסומים מהבוקר (ראשון) על חלקה של ישראל בחיסולו של סולימאני יש גם טוב וגם רע. הטוב הוא שישראל הפכה להיות חלק משמעותי מקהילת המודיעין של מדינות המערב, אשר מעבירות ביניהן מידע וגם העובדה שהאירנים מבינים כי הם חשופים ומעשיהם גלויים. הרע הוא שישראל, שעד כה נמנעה מהתבטאויות או מעורבות במתיחות בין ארה"ב לאירן, נדחפת למערבולת האזורית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרע הוא שבעל כורחה ישראל נדחפת על ידי גורמים שונים לתוך המערבולת הזאת שמעסיקה מאוד את האירנים: "מי היה שותף לחיסולו של סולימאני?" ומכאן גם כמה הצהרות על כוונת נקמה.
בסוגיה הזאת אין לי מידע משל עצמי עד כמה ישראל ידעה, שיתפה את האמריקנים וסייעה להם להביא לחיסולו המוצלח של סולימאני אבל יש היסטוריה ארוכה של מיידעים שנצברו בישראל והועברו למדינות או לארגונים הרלוונטיים לידיעתם. הבולט שלהם אולי, זה מידע שהועבר לאוסטרליה על כוונה לפוצץ מטוס באוסטרליה מה שמנע את הפיגוע הקשה הזה.
ברור שמתחת לפני השטח רמת התיאום המודיעיני והמידע המודיעיני שמועבר בין קהילות המודיעין של ארה"ב, אנגליה, גרמניה וישראל זה שיתוף פעולה מלא פחות או יותר. אז האם המידע שפורסם בארה"ב יכול לדחוף את האירנים לפעול גם נגד ישראל? זה בהחלט יכול להיות. מכאן ההגדרה הראשונית של רע וטוב.
ההפגנות בטהרן, שמותחות ביקורת על ההנהגה וקוראות למנהיג העליון להתפטר מתפקידו בשל ניסיונות ההסוואה בהקשרו שלך המטוס האוקראיני- גם זו תופעה שמביכה את המשטרה באירן על אף שהן לא מהוות סכנה לקיומו קצב ההפגנות נגד המשטר עולה. והדבר הזה מכווץ את השלטון ומייצר בעיות למשטר.
אבל על יד זה יש גם טוב – הטוב הוא שהאירנים אולי סירבו להבין קודם עד כמה הם חשופים ועד כמה מעשיהם גלויים בתוך קהילות המודיעין השונות. הבנה שהם חשופים מביאה אותם לסוג של התכווצות מטבע הדברים, מחשש שמעשיהם יסוכלו עוד בטרם ייצאו לדרך.
קהילות המודיעין המערביות משתפות זו את זה במידע שהוא רלוונטי לכל אחת מהן. זה כוח מודיעיני משמעותי. ישראל היא חלק מן העניין הזה. עד כמה גם בהקשר הזה של סולימאני - אינני יודע. אבל ככלל זה המערך המודיעיני שמשרת את כל המדינות ומונע לא מעט פיגועים.