הרמטכ"ל אביב כוכבי נותן הזדמנות נוספת למסלול הטנקיסטיות בצה"ל: על רקע שתי עתירות שהוגשו לבית המשפט העליון, בבקשה לאפשר לנשים להיות בתפקיד לוחמת בטנק, פרסם היום (ראשון) דובר צה"ל את התשובה שתוגש - ובה החליט כוכבי לדחות את ההחלטה בשנתיים, שבמהלכן יתגייסו חיילות לְפיילוט מורחב. נווה דרומי, מדריכת שריון לשעבר שמתנגדת לשילוב נשים כלוחמות, התראיינה הערב (ראשון) למהדורה ראשונה והסבירה את התנגדותה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני חושבת שנשים לוחמות זה דבר טוב בתנאי שהסטנדרטים זהים לאלו של הגברים. פה זה לא המצב", הסבירה דרומי בשידור. "הן הולכות להיות בגבול מצרים, לשמור ולא להיות לוחמות מן המניין. צה"ל נדרש להשקיע כספים ומאמצים שלא היו נדרשים בשום סיטואציה אחרת, צבא שלפי הדיווחים לא מוכן להילחם בשתי חזיתות בגלל היעדר מוכנות צבאית".
דרומי הוסיפה: "אלופים לשעבר, וגם בדרג המדיני, אומרים שהוחרים את המלחמות היום בצה"ל ולא נלחמים בעזה מכיוון שיש חזית בצפון. אם צה"ל לא מסוגל להילחם בשתי חזיתות, איך זה שהוא פונה להתעסק בדברים של צבא וחברה שלא רלוונטיים למשימה הראשית – הגנה על ישראל ועל אזרחיה?".
לדבריה, קיימת בעיות נוספות שמעיבות על שילוב הנשים: "יש פערים פיזיים בין גברים ונשים, לטעון פגז זו לא משימה פשוטה. מרחב של טנק הוא צפוף מאוד שמזמן בעיות כשיש שם גברים ונשים. יש הבדלים בין גברים ונשים שמזמנים בתוך התא בעיות - זו סוגיה שאין לה פתרון לדעתי. ארגוני הנשים עתרו אינספור פעמים – מה הם יעשו כשבתוך טנקים יקרו מקרים שיביאו להגשת תלונות על הטרדות מיניות?"
הייתי מדריכת שריון במגמת טען. זאת אולי לא הדעה הפופולארית, אבל לדעתי יש קושי פיזי שקשה לגשר עליו אלא אם פגזי 105 ו 120 מ"מ השילו ממשקלם. וזה עוד מבלי לדון על המצבים הלא נעימים של צוות מעורב בתוך המרחב הסופר צפוף של הטנק. לא בטוח שכוכבי רצה את זה, אבל בעולם של היום אין ברירה.
— Nave Dromi (@nave_dromi) January 5, 2020
ועוד משהו. ההחלטה של כוכבי צורמת בייחוד לאור הביקורת הקשה שמעלה האלוף בריק על מוכנות צה"ל. להשקיע בשילוב נשים זה לא רק בעייתי מהרבה סיבות שכבר דנו בהן, אלא גם לא הזמן הנכון. צבא שלא יכול להילחם בשתי חזיתות לא יכול להרשות לעצמו להתעסק בענייני צבא וחברה.
— Nave Dromi (@nave_dromi) January 5, 2020