בעקבות מגפת הקורונה, הורה שר האוצר ישראל כ"ץ לגורמי המקצוע במשרדו לגבש תוכנית לסיוע ייעודי לחיילים המשוחררים - שכוללת שורה של חידושים ושינויים למען החיילים שהשתחררו בשנה החולפת. היום (רביעי) נחשפו כל השינויים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חבילת הסיוע תכלול את הרכיבים הבאים:
- הגדלת מענק השחרור של כל חייל וחיילת ב-1,500 שקלים: את המענק צפויים לקבל כ-75 אלף משוחררים. מענק זה, בשילוב עם התוספת בסך 500 שקלים שכבר ניתנה למענק, תעמיד את התוספת הכוללת למענק השחרור של החיילים על סכום של 2,000 שקלים. סך עלות המענק: 120 מיליון שקלים.
- הרחבת תקופת העבודה המועדפת: חיילים שהשתחררו בשנים 2019 ו-2020 והחלו לבצע עבודה מועדפת, יוכלו לעבוד בה לתקופה ארוכה יותר. זאת בכדי שההשפעות התעסוקתיות של הקורונה והסגרים, ישפיעו מעט ככל הניתן על הזכאות של אותם חיילים משוחררים למענק הכספי בגין העבודה המועדפת.
- הכשרות מקצועיות ייעודיות לחיילים משוחררים: כדי לסייע לאוכלוסיית החיילים המשוחררים להשתלב בשוק התעסוקה, ובהתאם להמלצת צוות המנכ"לים לעידוד תעסוקה, יש למסד מסלולי הכשרה וכלי השמה חדשים, אשר יתנו מענה משמעותי לאוכלוסייה זו. המסלולים צפויים להגדיל את שיעורי התעסוקה בקרב החיילים המשוחררים, להביא לעלייה בשכר בענפים בהם קיים ביקוש, ובכך להגדלת הפריון והתוצר לאורך זמן.
שר האוצר: "נעשה הכל כדי לסייע להם להצליח"
עלות הרחבת תקופת העבודה המועדפת וההכשרות המקצועיות נאמדת בעשרות מיליוני שקלים. בכוונת שר האוצר להציג את התוכנית לשר הביטחון ולראש הממשלה בימים הקרובים כדי לסכם אותה במהירות ולהביא אותה לאישור הממשלה והכנסת. השר כ"ץ מסר כי "בהתאם לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו, הכנו תוכנית סיוע לחיילים המשוחררים, כדי לתת להם את סל הכלים הטוב ביותר ולאפשר להם לבנות את עתידם. נעשה הכל כדי לסייע להם להשתלב ולהצליח בחיים האזרחיים".
בהודעה שפרסם אחר הצהריים, השר כ"ץ לוקח קרדיט על תוכנית הסיוע לחיילים משוחררים, אך יש לציין כי השר מיכאל ביטון דרש לקדם את התוכנית הזו כבר לפני כמה חודשים. בסביבתו רואים בכ"ץ מי שעיכב את הסיוע לחיילים משוחררים ולא קידם אותו.
כשהושק ביולי "מענק לכל אזרח" למשל, השר ביטון הגיב: "כשחיילים משוחררים מראשית הקורונה קיבלו 0 כסף אמיתי וחדש, זה לא הזמן לחלק כסף למי שלא צריך. לא אאפשר למחוק להם את הפיקדון שלהם, העתיד שלהם. נדרוש סיוע מיוחד ואמיתי לעשרות אלפי החיילים שיצאו לשוק בימי קורונה ומתקשים למצוא פרנסה".