כשמגיעים לאזור הכפר בורין קשה לעכל את הפער בין היופי והשקט לבין האלימות הקשה שספגו כאן פעילי שמאל, כשהגיעו בסוף השבוע שעבר לסייע לחקלאים פלסטינים לשתול עצי זית. הפעילים חזרו לאזור הכפר וסיפרו לחדשות סוף השבוע על האלימות הגואה בשטח ועל החשש מתקיפות נוספות: "שברו לי את הזרוע והכו אותי בראש".
הם היו כחמישים אנשים שהגיעו לשתול עצים באזור, כשלפתע קבוצה של רעולי פנים מהמאחז הסמוך, גבעת רונן, החלו להתקבץ ולנוע לכיוונם. "שני חבר'ה באו לכאן עם שקית", סיפר דורון מיינרט, קואליציית המסיק, שהותקף. "פתחו את השקית, בפנים היה בקבוק בנזין. שפכו על האוטו, שברו את החלון, שפכו גם בפנים - והציתו עם מצית או גפרור".
"אז ירד בחור עם אלה, והתחיל להכות אותי", הוסיף. "אני ניסיתי להגן עם התיק ועם הזרוע, אז הוא שבר לי את הזרוע. הוא הכה אותי בראש. עמדה פה בחורה בשם אלישבע, היא הייתה בלחץ. אותו אחד גמר איתי, והכניס לה מכה בראש".
מיינרט שהותקף הוא מח"ט שריון במילואים. יחד איתו היו פעילים של הארגון רבנים לזכויות אדם. הם, כמו השב"כ וצה"ל, רואים בשטח איך בתקופה האחרונה חלה החמרה באופי אלימות הפלגים היהודיים הקיצוניים. אומנם יש פחות אירועי תג מחיר, אבל אירועים שכן מתרחשים הם הרבה יותר אלימים.
כך, למשל, היה בחווארה ביום שני האחרון. על פי החשד מתנחלים קיצונים חגגו את שחרור חברם מהכלא ביידוי אבנים ובניפוץ שמשות. בסדרת הכתבות "ארץ הגבעות" ששידרנו באוגוסט סיפרו נערי הגבעות של חוות רמת מגרון מה מניע את מי שמבצע תקיפות אלימות נגד פלסטינים.
כוחות הביטחון אכן מספרים שבתקופה האחרונה חלה הסלמה בטרור הפלסטיני, ובהמשך לכך ישנם יותר פעילים קיצונים יהודים שמבקשים לנקום. אבל לצד זה ישנן התפתחויות פוליטיות וחברתיות. "זה שלטון חדש, זו הזדמנות לאתגר אותו, לראות מה הגבולות ועד לאן מותר להתקדם קדימה", אמר דביר קריב, לשעבר בחטיבה היהודית בשב"כ, איש חינוך. "צריך לזכור את כל הפרשייה של אהוביה סנדק ז"ל, פרשייה מאוד קשה, התיק שנסגר עכשיו כנגד השוטרים גורם להם לרצות להגיב כנגד הדבר הזה".
בתקרית הזאת עדיין לא נעצר אף אחד. ההערכה היא שמדובר בקטינים וחקירה מתנהלת על ידי השב"כ. עבור הפעילים, לחזור לבורין, לא היה דבר נטול חששות. "אין ספק שלחלק מהאנשים פה זה היה קשה", אמר מיינרט. "למרות זאת כולם נחושים שזה לא מה שישבור אותנו, ואנשים יחזרו הנה, גם המבוגרים וגם הצעירים".